Nieuws

Spithill huurde zware jongen in tegen online onruststoker

12:30

17/02/15 - Hamilton (BDA) - 35th America's Cup Bermuda 2017 - ORACLE TEAM USA - AC45S training

Oracle Team USA schipper Jimmy Spithill heeft bijzondere stappen ondernomen tegen een man die hem online lastig viel. Dat onthult hij in zijn nieuwe biografie Chasing The Cup – My America’s Cup Journey. Spithill huurde onder andere een Bulgaarse zware jongen in om de man ‘uit te schakelen’.

De aantijgingen begonnen in 2013, nadat Jimmy Spithill voor een comeback van Oracle Team USA zorgde gedurende de America’s Cup. Zo schrijft NZ Herald. Zijn team wist uiteindelijk na een flinke inhaalrace Emirates Team New Zealand te verslaan. “Voor en na de overwinning werd er al negatief over mij gesproken op het internet,” schrijft Spithill in zijn boek. “Ik had me er niet druk om gemaakt als die berichten alleen over mij zouden gaan. Maar toen deze man ook adressen en foto’s van onze huizen in San Francisco en Nieuw-Zeeland op Facebook postte én verschrikkelijke dingen over mijn familie schreef, ging het mij te ver.”

Foto Bloomsbury Publishing

Onruststoker

 Spithill gebruikte privé-onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en een Bulgaarse ‘zware jongen’ om de man te laten stoppen. Binnen een paar uur konden zij de dader opsporen. Het bleek een in Londen woonachtige Nieuw-Zeelander te zijn. In plaats van de politie naar zijn voordeur te sturen, zochten de privé-onderzoekers contact met een vrij lange, enigszins indrukwekkende Bulgaarse man die de onruststoker vervolgens een bezoek bracht.

Binnen korte tijd was Spithill in het bezit van een foto van de dader, een getekende verklaring van hem en een garantie dat alles wat hij had geschreven onmiddellijk zou worden verwijderd. “Ik was verrast en onder de indruk hoe makkelijk het was voor de experts om deze lowlife te traceren,” zegt Spithill in zijn biografie.

Foto: Sam Greenfield / Oracle Team USA

Tags: , Last modified: 7 mei 2021
Sluiten