Nieuws

Jeff Bezos’ superjacht gespot op de Noordzee

Het schip kostte naar verluidt circa $500 miljoen

12:43

Binnenkort kan Jeff Bezos zijn ruimtepak omruilen voor een kapiteinspet. Onlangs is het 127 meter lange superjacht van de Amazon-baas voor de Nederlandse kust gespot. Niet onder zeil, maar wel op de motor en daarmee zijn de eerste nautische mijlen van Koru een feit.

Het schip vol pracht en praal kostte naar verluidt circa $500 miljoen. Het superjacht werd tijdens de jarenlange bouw en ontwikkeling door Oceanco, de maker uit Alblasserdam, Y721 genoemd. Hieronder kun je de beelden  van Koru voor de kust bekijken.

De Koningshavenbrug

Eerder ontstond er commotie rondom het miljoenenjacht van de Amazon-magnaat. Het schip paste namelijk niet onder een monumentale Rotterdamse brug door. De Koningshavenbrug tijdelijk demonteren was geen optie, dus werd besloten om de drie masten pas verderop in Rotterdam op de romp te plaatsen.

Grootste zeiljacht ter wereld?

Koru is langste schip dat ooit in Nederland is gebouwd, en het op één na langste schip ter wereld dat zich door de wind kan laten voortbewegen. Het grootste jacht ter wereld is het 143 meter lange Sailing Yacht A, van Duitse bodem. Een aantal beweert dat dit schip geen zeiljacht is, maar een motorschip dat alleen voor de sier van zeilen is voorzien. Zij zien het superjacht van Bezos als het grootste authentieke zeiljacht. Wat zeg jij? Gaat de eer naar Sailing Yacht A of Koru?

Sailing Yacht A. © KarleHorn & Waldi/CC BY-SA 4.0

Omslagfoto: © Daniel Oberhaus/CC BY-SA 4.0

 

Tags: , Last modified: 27 februari 2023
Sluiten