Actueel

106 meter lange superjacht Black Pearl ligt in Amsterdam

17:30

Het luxe zeiljacht Black Pearl ligt in de Amsterdamse Coenhaven. Oceanco, de superjachtbouwer die in het Zuid-Hollandse Alblasserdam gevestigd zit, heeft het spectaculaire zeilschip in 2018 opgeleverd. Dit schip is het grootste zeiljacht dat ooit in Nederland is gebouwd en na Sailing Yacht A is dit gevaarte het grootste zeilende superjacht ter wereld.

Black Pearl (voorheen voorheen project Y712) is maar liefst 106,7 meter lang, 15 meter breed en beschikt over drie 70-meter DynaRig carbon masten die samen goed zijn voor 2.900 vierkante meter zwart zeil. Met één druk op de knop kunnen deze worden bediend. Het superjacht heeft drie dekken, een stalen romp en een aluminium bovenbouw. Onderdeks vind je accomodaties die plaats bieden aan twaalf gasten, verdeeld over zes hutten. De eigenaar is de Russische Oleg Burlakov.

Twee keer prijs

Een ander kenmerk is dat Black Pearl  ‘s werelds duurzaamste superjacht zou zijn. Ze is het resultaat van een uitgebreide samenwerking door een internationale groep van ontwerpers, ingenieurs, scheepsarchitecten, bouwers en projectmanagers. Het Nederlandse Dykstra Naval Architects heeft zich bekommerd over de bijzondere masten en het zeilsysteem.

Oceanco heeft tijdens de World Superyacht Awards van 2019 twee awards met Black Pearl gewonnen. De jachtbouwer mocht de prijzen binnen de categorieën ‘Best Sailing Yacht Overall’ en ‘Sailing Yachts 60m and Above’ mee naar huis nemen.

Kom via de onderstaande video, die inmiddels al meer dan 3,5 miljoen keer is bekeken, meer te weten over het verhaal achter het superjacht:

Bekijk hieronder een video van de imposante Black Pearl onder zeil:

En hoe ziet het er onderdeks uit?

Ja, wij zijn daar ook heel erg benieuwd naar! Helaas zijn er (online) geen beelden van het interieur te vinden… De buitenkant van het schip doet ons vermoeden dat de binnenkant ook uniek zal zijn. Dat mag ook wel, want Black Pearl heeft rond de € 200 miljoen gekost.

Omslagfoto en foto’s: Ed Bähr

Tags: , , , , Last modified: 10 oktober 2019
Sluiten