Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Meer inschrijvingen bij Rolex Fastnet Race

16:06

Binnen 24 uur werden de inschrijflijsten gevuld tot het gestelde inschrijvingslimiet van 300 deelnemers. Meer dan honderd boten staan nog op de wachtlijst en de aanmeldingen van de multihulls lopen nog steeds. De vraag naar startplekken is dit jaar nog groter dan bij voorgaande edities van de race. Er zijn ondertussen oplossingen bedacht door de organisatie.Binnen 24 uur werden de inschrijflijsten gevuld tot het gestelde inschrijvingslimiet van 300 deelnemers. Meer dan honderd boten staan nog op de wachtlijst en de aanmeldingen van de multihulls lopen nog steeds. De vraag naar startplekken is dit jaar nog groter dan bij voorgaande edities van de race. Er zijn ondertussen oplossingen bedacht door de organisatie.

Om antwoord te geven op de grote vraag naar meer startplekken, heeft de Royal Ocean Racing Club (RORC) het aantal inschrijvingen voor de IRC klasse verhoogt van 300 naar 340 plaatsen. Met de toevoeging van de multihulls, IMOCA 60’s en Class 40’s, komt de totale vloot op 380 wedstrijdboten.

Om over voldoende ligplaatsen te beschikken is besloten om het evenement te verplaatsten naar de jachthaven van Plymouth. De nieuwe finishhaven heeft voldoende capaciteit om de hoeveelheid ligplaatsen en voorzieningen aan de verwachte 3000 zeilers te bieden.

In 2011 had de organisatie reeds maatregelen getroffen om meer plekken te creëren voor de IRC klasse. De zogenoemde “pro zeilboten” zoals de Volvo 70’s en de IMOCA klasse, werd het niet meer toegestaan om zich in te schrijven. Dit zorgde voor 30 extra plekken voor de IRC klasse die als enige in aanmerking komt voor de belangrijkste trofee, de Fastnet Challenge Cup.

De wedstrijd start op 11 augustus bij de haven van Cowes. De zeilers eindigen naar verwachting tussen 13 en 17 augustus in de haven van Plymouth.

Tags: Last modified: 27 februari 2013
Sluiten