Actueel

Inschrijflijst Rolex Fastnet Race razendsnel vol

13:19

Gallivanter, Sail no: GBR1180X, Class: IRC One, Owner: Tor McLaren, Sailed by: Andrew Horrocks, Type: MAT 1180

Binnen één uur hebben 400 deelnemers zich ingeschreven voor de 49e editie van de Rolex Fastnet Race. Op dinsdag 12 januari 10:00 UTC konden teams zich aanmelden voor het populaire zeilevenement dat wordt georganiseerd door Royal Ocean Racing Club. Op 8 augustus gaat de race van 695 mijl van start. Cowes is het startpunt in de wedstrijd en het keerpunt bij de Fastnet Rock blijft een vaste waarde. Wat anders is, is de finish. Voor het eerst in 49 edities eindigt de Rolex Fastnet Race niet in Plymouth, maar in Frankrijk.

De eerste inzending, die zich na de opening van de registratie in twee seconden wist aan te melden, was Eva Hermans J/122 Juliett Romeo uit Nederland. Binnen drie minuten hadden meer dan 200 deelnemers zich aangemeld, voordat het systeem overbelast raakte. Toen dat euvel eenmaal was opgelost, stond het aantal binnen dertig minuten op 370. Op het moment dat het persbericht is geschreven op de website van de organisatie, zijn er boten ingeschreven die onder 25 verschillende vlaggen varen. Het Verenigd Koninkrijk wordt het vaakste vertegenwoordigd in de race. Ook vele Franse en Nederlandse deelnemers zullen thet strijdveld betreden. In vergelijking met 2019 wappert er dit keer bij een stuk meer boten een Nederlandse driekleur achterop.

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken.

500 deelnemers

“Het lijkt erop dat iedereen positief uitkijkt naar een toekomst van zeilen zonder dat COVID-19 boven zijn hoofd hangt, want we hebben weer een uitverkochte Rolex Fastnet Race,” zegt RORC CEO Eddie Warden Owen. “Ook moet de boodschap zijn overgekomen dat we meer plaatsen beschikbaar hebben met de verplaatsing van de finish naar Cherbourg. Binnen een uur hebben 400 deelnemers zich ingeschreven. Dat aantal is exclusief de niet-IRC-vloten zoals de IMOCA, de Class40 en de multihulls. Met die erbij staat de teller op circa 500 boten.”

Chris Stone, manager van RORC Racing voegt daaraan toe: “Ik ben zeer verheugd over de grote interesse van teams over de hele wereld. Met de finish in Cherbourg verwachtten we veel animo van Franse zeilers. Er is een recordaantal Franse IRC-inzendingen ontvangen. Daarnaast zullen ook de niet-IRC-klassen goed worden vertegenwoordigd door de Fransen.”

Wie zal deze zomer de felbegeerde Fastnet Challenge Cup in de wacht slepen?

Zie ook: Rolex Fastnet Race finisht in 2021 en 2023 in Frankrijk

Omslagfoto: © Rolex/Kurt Arrigo

Tags: , , , , , Last modified: 8 februari 2021
Sluiten