Actueel, Nieuws

Inschrijvingen North Sea Regatta gestart

11:09

Derde dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta kende een spannende strijd.
Derde dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta kende een spannende strijd.

De North Sea Regatta start op 12 mei 2015 met de traditionele Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich, gevolgd door de North Sea Race op 15 mei. Met maar liefst zes kampioenschappen op de Noordzee en naar verwachting 1500 zeilers belooft de North Sea Regatta in 2015 een groots evenement te worden. De inshore races voor de kust van Scheveningen vinden plaats in het Pinksterweekend van 22 tot en met 25 mei 2015. Vanaf 11 maart kunt u zich inschrijven voor de North Sea Regatta.

Zes kampioenschappen op de Noordzee

NSRDe inshore races tijdens het Pinksterweekend worden gevaren op vier wedstrijdbanen: twee voor de IRC- en ORC-boten en de Swan 45, één wedstrijdbaan voor de open kielboten en één wedstrijdbaan voor de catamarans. De zes kampioenschappen die van 22 tot en met 25 mei 2015 worden gevaren, zijn het NK ORC1, ORC2, ORC3 en ORC 4, het eerste NK ORC Two-Handed en het Open Benelux Kampioenschap J/80.

In 2014 konden de dual handed teams voor het eerst ook de inshore races van de North Sea Regatta varen en verschenen er meteen 15 boten aan de start. Met het eerste NK ORC Two-Handed op het programma verwacht de organisatie in 2015 weer een mooi aantal deelnemers.

De klassenorganisatie van de J/80 verwacht dit jaar een recordaantal van 20 boten aan de start van de North Sea Regatta nu het Open Benelux Kampioenschap J/80 wordt gevaren.

Eigen strand voor catamarans

De catamarans starten dit jaar vanaf de helling en het strandje aan de Hellingweg, vlakbij het NSR regatta office en het North Sea Regatta-terrein. De boten komen in de parkeervakken aan de Hellingweg te staan. De organisatie hoopt op deze manier alle deelnemende catamaran zeilers nog meer te betrekken bij het evenement en alle faciliteiten en festiviteiten in de haven.

 

Tags: Last modified: 30 januari 2019
Sluiten