Nieuws

Allerlaatste kans om je in te schrijven voor de 24 Uurs Zeilrace

21:17

Goed nieuws, want je kunt je nog tot woensdag 21 augustus 12:00 uur inschrijven voor de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace! Eerder schreven we dat je je tot vrijdagavond 16 augustus 17:00 uur kon opgeven, maar die termijn is verlengd. De teller staat nu op 401 voorinschrijvingen. De organisatie verwacht dat er vanwege het mooie weer zeker nog last minute een tiental inschrijvingen bijkomt.

Volgens de voorspellingen wordt het aankomend weekend 24 tot 27 graden met een zwakke tot matige wind. Ideale omstandigheden om een etmaal te zeilen! Zoals het er nu naar uitziet, blijft er ook in de nacht voldoende wind staan en kunnen er daardoor toch voldoende mijlen worden gevaren. De deelnemers die vorig jaar de barre weersomstandigheden meemaakten en daardoor wellicht twijfelen of ze dit jaar mee zullen doen, kunnen zich dus gerust inschrijven. Het lijkt erop dat 55ste editie van de 24 Uurs er eentje met een gouden randje wordt.

Mooi tactisch spel

De wind varieert tussen de 6 en 13 knopen en draait in de loop van 24 uur van noord naar oost. Wie de winddraaiingen tot zijn voordeel weet te maken, heeft de meeste kans op de overwinning. Ook de juiste startplaats kan een voordeel opleveren. De keuze tussen de dertien startplaatsen op het Marker- en IJsselmeer zal menig deelnemer deze week in de voorbereidingsfase bezighouden. Daarnaast is het altijd weer de vraag of de stroom op de Wadden- en Noordzee ook nog voordelen biedt…

24 uur, van begin tot eind

Op vrijdagavond 23 augustus klinkt in dertien verschillende havens tussen 18:30 uur en 19:00 uur vier keer het startschot voor de vier startgroepen.

Zaterdag tussen 18:30 uur en 19:00 uur finishen alle zeilers voor de kust van Medemblik. Onder applaus van de vele bezoekers op de kade zoeken alle deelnemers een plek in één van de jachtvier havens. Daarna wordt er tot middernacht gefeest. Op zondagochtend is de prijsuitreiking bij Kasteel Radboud waar de burgemeester van Medemblik, Frank Streng, alle deelnemers trakteert op een smakelijk ontbijt.

Schrijf je nog snel in

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij zeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen en de teams moeten binnen 24 uur zoveel mogelijk mijlen varen.

Wil je je nog inschrijven? Klik hier om dat in orde te maken!

Tags: , , Last modified: 20 augustus 2019
Sluiten