Nieuws, Zeilen nieuws

Handige VaarApp Maasplassen

11:22

Watersportschool Frissen in Roermond geeft voor het eerst De Frissen VaarApp uit van de Maasplassen en omgeving. De gratis applicatie is ontwikkeld voor de watersporters en recreanten die de Maasplassen willen ontdekken. De VaarApp toont op overzichtelijke wijze vaar-, maar ook wandel- en fietsroutes in de omgeving van de Maasplassen. Ook wat de betere plekken zijn om te zwemmen, duiken, aanleggen of zonnen en actuele informatie over de bruggen en sluizen.

VaarApp Maasplassen

Watersportschool Frissen heeft in 2012 een waterkaart uitgegeven, samen met een tiental collega’s die ook aan het water hun bedrijf voeren. Doel was om boothuurders wegwijs te maken op de Maasplassen in Roermond en de vaarweg te wijzen naar watersportwinkel, hotel en horeca.  Erik Frissen van Watersportschool Frissen: “De Vaarapp gaat véél verder, en tilt de informatie voorziening naar een hoger niveau. Het gebied wordt uitgebreid van de Asseltse plassen tot en met de Spaanjerd. De informatie is geschikt voor boothuurders, vakantiegangers en passanten die met hun boot in de regio vakantie vieren. Zo kijken wij vanuit het water naar wat op de oevers te doen is en kunnen landrotten plekken vinden om over het water uit te kijken. Watersportschool Frissen ziet de VaarApp echt als een service aan de watersporter en daarom is de applicatie gratis verkrijgbaar in de App store.

 

‘De Nederlandse Wateren’ is de ontwikkelaar van de VaarApp. Het bedrijf biedt met de basis van de applicatie, de mogelijkheid aan alle bedrijven in de recreatie en watersportbranche, om simpel en snel een eigen applicatie te laten ontwikkelen.

Last modified: 25 maart 2013
Sluiten