Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Göteborg organiseert de Volvo Ocean Race-finale in 2015

13:39

De Zweedse stad Göteborg wordt de laatste stop op de route voor de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race 2014-15.

“Göteborg is de perfecte plek om een mondiaal evenement van dit formaat te eindigen”, aldus Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad. “Het is geweldig om te weten dat na tienduizenden zeemijlen over de hele wereld gezeild te hebben, we in een gasthaven aankomen met alle faciliteiten en knowhow om er een geweldig evenement van te maken. En met de geschiedenis om ons echt thuis te laten voelen.”

Als hoofdkwartier van de evenementeigenaar Volvo was Göteborg reeds host van de Volvo Ocean Race in 2001-02 en opnieuw in 2005/06.

Göteborg heeft de grootste haven van Scandinavië en een welverdiende reputatie voor het hosten van omvangrijke sportevenementen. In 2014-15 ontvangt Göteborg dus voor de derde keer de Volvo Ocean Race en zal het voor de tweede maal de finale eindbestemming zijn. Dat laatste is het vervolg op het succes van 2005-06, toen de Nederlandse ABN AMRO ONE als algemene racewinnaar de haven binnen zeilde.

Frostad kondigde op de Göteborg Boat Show de overeenkomst voor twee races aan. Dat deed hij samen met de burgemeester van Göteborg, Anneli Hulthén en de CEO van Göteborg & Co, Camilla Nyman.

Op de route van 2014-15 is Göteborg de vijfde gasthaven die nu bekend is. De twaalfde editie van de Race, die in 1973 begon als de Whitbread Round the World Race, start volgend jaar vanuit Alicante in Spanje. Recife in Noord-Brazilië wordt de eerste stop. Later zullen de teams Auckland in Nieuw-Zeeland aandoen vóór de ronding van Kaap Hoorn richting de tweede Braziliaanse gasthaven in Itajaí.

Verdere aankondiging van gasthaven volgens de komende weken

Tags: Last modified: 3 februari 2013
Sluiten