Actueel, Nieuws

Giessenbrug gesloten voor scheepvaart

14:57

De Giessenbrug, gelegen in de A20 ter hoogte van Rotterdam, kan voorlopig niet geopend worden voor scheepvaart. Tijdens een storing op dinsdag 3 mei is ernstige schade ontstaan aan de brug waardoor een veilige brugdraaiing niet mogelijk is. Schepen hoger dan 5,50 m boven NAP kunnen de Giessenbrug niet passeren. Rijkswaterstaat onderzoekt samen met het Havenbedrijf Rotterdam, omliggende bedrijven en andere stakeholders welke oplossingen mogelijk zijn voor de hogere scheepvaart. De brugdelen zijn vergrendeld zodat het wegverkeer wel de volledige beschikbaarheid heeft over de brug.

Toelichting werkzaamheden

GiessenbrugAls gevolg van een storing is een scheur ontstaan in de betonnen funderingsbalk van het bewegingswerk van een van de brugdelen. De brugdelen zijn vergrendeld, zodat er door de belasting van het wegverkeer geen verdere schade kan ontstaan. Het wegverkeer kan veilig over de brug rijden. Rijkswaterstaat onderzoekt de komende weken samen met de onderhoudsaannemer wat de exacte oorzaak is van deze storing. De reparatie is een ingrijpende klus.

Bel voor meer informatie naar de algemene informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 of ga naar www.rijkswaterstaat.nl

Tags: , , Last modified: 10 mei 2016
Sluiten