Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gaastra nieuwe sponsor Ronde om Texel

09:20

Ronde om Texel

De organisatie van de Ronde om Texel is met kledingmerk Gaastra tot een sponsorovereenkomst gekomen voor de komende drie edities. De 36e editie wordt op 15 juni gehouden.

Catamaranrace

De organisatie van Ronde om Texel doet er, ondanks het wegvallen van hoofdsponsor Zwitserleven, alles aan om de status van beste catamaranrace voort te zetten door te focussen op kwaliteit en inhoud.

Uit onderzoek uitgevoerd onder de deelnemers in 2012, is gebleken dat deze ‘back to basics’ benadering hoog gewaardeerd wordt. Dit zal ten koste gaan van sommige nevenactiviteiten die in voorgaande jaren meer gericht waren op de toeschouwers, sponsors en fans dan op de zeilers zelf.

Inspirerende races

De Ronde is het Koningsnummer van de Ronde om Texel Zeilweek, waarin nog een aantal andere inspirerende races plaatsvinden zoals het Texel Dutch Open, de Horstocht en de Tocht rond de Noord. In die laatste twee races komt de recreatieve zeiler meer aan zijn trekken. Om de aangescherpte doelstellingen te realiseren is dit jaar de samenwerking met Kustzeilvereniging De Cocksdorp en Westerslag gezocht.

Wind- en kitesurfen

Ook kende de Zeilweek in het verleden een Slalom-windsurfevenement. Dat zal in 2013 niet het geval zijn, maar het streven van de organisatie is wel om deze meer extreme en betaalbare strandzeilsport, samen met het kitesurfen, in de toekomst structureel toe te voegen aan de Ronde om Texel Zeilweek. Met de steun van Gaastra merk en partner Boskalis ziet de organisatie de Ronde om Texel Zeilweek de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet.

Tags: Last modified: 3 april 2013
Sluiten