Nieuws, Zeilen nieuws

Fransen willen zeilboot van 50 miljoen bouwen

12:55

Le Grand Voilier-Ecole heeft de Coup de Coeur-Award van het Franse Maritieme Cluster gewonnen voor haar plannen een zeilschip te bouwen.

Le Grand Voilier-Ecole heeft de Coup de Coeur-Award van het Franse Maritieme Cluster gewonnen voor haar plannen een zeilschip te bouwen. De Tall Ship-school wil met 19 spelers uit de maritieme wereld jongeren enthousiast te maken voor de zeilwereld. Om dit te bereiken willen ze een zeilschip van 50 miljoen euro bouwen. Te vergelijken met de Eendracht in Nederland. “Hiermee gaan we de Franse zeilkwaliteiten promoten in de hele wereld”, aldus persvoorlichter Claude Pengam.

De bedoeling is dat het schip over twee jaar gebouwd wordt, als alle fondsenwerving rond is. Het schip krijgt klaslokalen, een laboratorium, maar ook specifieke voorzieningen zoals liften voor gehandicapte en systemen zodat ook blinde mensen aan boord kunnen meezeilen. Leerlingen krijgen les over traditionele scheepsbouw. “We hopen dat door het beheersen van zeilen, leerlingen niet alleen beter leren samen te leven en werken, maar ook meer respect voor de natuur en het milieu krijgen,” aldus Pengam.

Waarde

Het maritieme cluster hoopt dat door de aanmoedigingsprijs Coep du Coeur, het project snel meer financiers zal vinden. “Hoe meer mensen de waarde van dit project inzien, des te sneller kunnen we aan de slag met de bouw van een schip”, aldus Pengam.

Tags: Last modified: 26 februari 2013
Sluiten