Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Dutch Tall Ship Tecla ‘Beste Sail Training Organisatie’

17:46

De drie Nederlandse Tall Ships Tecla, Oosterschelde en Bark Europa zijn al meer dan een jaar onderweg. De schepen ronden Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. Inmiddels zijn de eerste twee kapen gerond en wordt de laatste binnen een maand gepasseerd. Tecla kreeg een speciale bekroning voor haar werk en werd benoemd tot ‘Beste Sail Training Organisatie van 2013 voor small ships’. De prijs is toegewezen voor het uitstekende werk met jonge trainees tijdens de tienduizenden mijlen sail training en het tonen van visie en moed bij het maken van haar zeilprogramma.

De uitreiking

TeclaEigenaresse Jannette Sluik nam de prijs verrast en vol trots in ontvangst tijdens de Sail Training International Conferentie in Aalborg, Denemarken. “Tecla is uitgeroepen tot beste ‘sail training organisation, small ships’. Ook de bemanning aan boord is natuurlijk allemaal heel trots. We hopen dat onze zeilprogramma’s altijd uitdagend zullen zijn en mensen aansporen om aan boord te stappen”, aldus Sluik.

Down Under

Alle drie de schepen hebben deelgenomen aan de eerste door Sail Training International georganiseerde Tall Ship Race. De wedstrijd down under liep van Sydney, Australië naar Auckland, Nieuw-Zeeland. Na een race met veel zwaar weer werden alle deelnemende schepen ontvangen met een echt Maori-welkom. Bark Europa wist als eerste te finishen, gevolgd door Tecla die met 31 mijl verschil tweede werd. Oosterschelde had pech en moest zich door gescheurde zeilen terugtrekken uit de race.

Kaap Hoorn

De start voor het zwaarste stuk van de wereldreis lag in Auckland, waar de schepen 30 oktober jl. zijn vertrokken. Ze zijn nu op de helft van deze officiële kaapronding. Dit houdt in dat de schepen van de 50e breedtegraad aan de westkant van het Zuid-Amerikaanse continent naar de 50e breedtegraad aan de oostkant zeilen, zonder gebruik van de motor. De wind is goed en de reis verloopt voorspoedig.

Tot de Falkland Eilanden zeilen de drie schepen gezamenlijk, daarna scheiden de wegen zich. Oosterschelde en Bark Europa hebben een aantal Antarctica-expedities op het vaarschema staan, terwijl Tecla noordwaarts richting zon en warmte zeilt. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze historische reizen, hiervoor kunt u contact opnemen via  info@dutchtallships.com.

Thuiskomst

Intussen wordt vooruit gekeken naar de thuiskomst van de drie schepen in de zomer van 2014. Allen nemen deel aan de Tall Ships Races 2014 met de start in Harlingen, begin juli 2014. Voor die tijd staat er nog een welkom gepland waar iedereen van harte welkom is om de schepen te begroeten. Meer informatie hierover volgt.

Tags: , , Last modified: 27 november 2013
Sluiten