Actueel, Nieuws

Internationaal maritiem festival van Brest

12:28

Van 13 tot en met 19 juli 2016 vindt voor de zevende keer het internationale maritieme festival van Brest plaats. In het westen van Bretagne verzamelen meer dan 1000 schepen zich op zee en op de kade is het een week lang feest. Een feest met een oranje tintje, want Nederland is één van de eregasten van dit bijzondere festival.

Nederlands tintje

Brest 2012 : Grande Régate

Foto: Jacques Vapillon

Al vanaf de eerste editie neemt Nederland deel aan het festival in Brest. Uit waardering voor deze trouwe deelname is Nederland dit jaar eregast, naast Portugal, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent onder andere dat Nederlanders die met een bijzondere boot naar het festival komen, verwelkomd worden als VIPs met een prominente plaats in de centrale havenkom. Op 18 juli staat het evenement geheel in het teken Nederland.

Feest op de kade

Terwijl op het water meer dan 1000 schepen zich verzamelen, is het ook op de kades feest. Ruim 3000 muzikanten en meer dan 200 bands zorgen dag en nacht voor een feestelijke sfeer. Op het zijn zeelieden uit heel de wereld, die een eigen dorp inrichten om de bezoeker te laten proeven van de sferen uit hun land. Ook verzamelen Bretonse vissers en boeren zich om hun specialiteiten met de bezoekers te delen. Daarnaast zijn er exposities, activiteiten voor kinderen, maritieme parades en vuurwerk.

Grande parade

Foto: Marcel Mochet

Foto: Marcel Mochet

Op 19 juli eindigen de feesten in Brest. Traditioneel wordt het festival afgesloten met een grote parade van honderden schepen richting Douarnenez. In Douarnenez vindt aansluitend van 19 tot 24 juli het tweejaarlijks maritieme evenement ‘Temps Fête’ plaats.

Voorproefje

In het Spiegel Theater op de HISWA Klassiek in Amsterdam staan op vrijdag 18 maart verschillende activiteiten in het teken van het festival in Brest. Met reisverhalen van medewerkers die eerder al naar Bretagne gingen, muziek en natuurlijk een feestelijke borrel waar de organisatie van Brest aanwezig zal zijn voor vragen en inschrijvingen.

 

Tags: Last modified: 21 februari 2016
Sluiten