Actueel, Nieuws

70-jarig jubileum Harlingen Terschelling Race

11:16

De Harlingen Terschelling (HT) Race bestaat dit jaar 70 jaar. Het jubileumjaar wordt gevierd met een race en een goed gevuld walprogramma. De organisatie verwacht rond de 150 deelnemende boten. De 70ste editie van de HT Race start op 1 juni met een feestelijke openingsavond, op 2 en 3 juni zeilen de teams tegen elkaar om de titel.

HT race“Het wordt een race met veel verrassingen. Ook om de race heen worden activiteiten georganiseerd die dit jubileumjaar onvergetelijk gaan maken,” aldus de organisatiecommissie. “De race start op woensdag 1 juni in Harlingen met de inschrijving. Ondertussen zorgt een mix van nostalgische en moderne muziek voor een gezellige sfeer in de havens. Donderdagochtend 2 juni gaat de zeilrace van start en vertrekken de zeilers richting Terschelling.” Eenmaal aangekomen op Terschelling wordt op de feestlocatie een diner met aansluitend feest georganiseerd. “Er zullen gedurende de avond verschillende artiesten optreden en er is volop te genieten van een hapje en een drankje. Vrijdag 3 juni wordt de laatste ronde terug naar Harlingen gezeild. Het statenjacht zal hierbij aanwezig zijn.”

Menging van zeilklassen

Al jaren wordt de HT Race gezeild door verschillende zeilklassen. Van grote aken tot kleine wedstrijdjachten en klassieke rond- en platbodemjachten. De uiteenlopende klassen zorgen voor een gemengd publiek. Van jong tot oud, van mannen tot vrouwen, iedereen kan mee doen. “De HT Race is een begrip in de Nederlandse zeilwereld en kenmerkt zich door het feit dat in deze race zowel de ervaren wedstrijdzeiler aan de start verschijnt, als de toerzeiler die het leuk vindt om een keer een wedstrijd te zeilen of onder begeleiding de oversteek waagt naar Terschelling,” aldus de organisatie. “Toen in 1946 de eerste zeilrace gevaren werd, waren de boten veel kleiner en was de oversteek naar een Waddeneiland minder gewoon dan vandaag de dag. Vanaf het eerste moment werd de HT Race voor de veiligheid van de vaak onervaren waddenzeilers begeleid door volgboten. Deze traditie is tot op de dag van vandaag doorgezet.” De Harlingen Watersportvereniging levert op deze manier al 70 jaar haar bijdrage aan de ontwikkeling van de watersport op het Wad.

Meer informatie en inschrijven kan via www.htrace.nl

Tags: , , Last modified: 18 maart 2016
Sluiten