Actueel, Nieuws

Laat weten of jij overlast hebt van waterplanten

12:22

waterplanten maaienOm tot een structurele oplossing te komen voor de overlast door waterplanten, hebben een aantal belangenorganisaties een enquête opgesteld voor de watersporter. Heb je afgelopen jaar last gehad van waterplanten tijdens het zeilen? Dan willen het Watersportverbond, de Hiswa, de Coöperatie Gastvrije Randmeren, Sportvisserij Nederland en het Platform Waterrecreatie dat graag weten.

Het resultaat van de enquête wordt samen met een plan van aanpak voor de Randmeren en andere ondiepe wateren in Nederland, gerepresenteerd aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De belangenorganisaties hopen te komen tot een structurele oplossing voor het probleem. Nu wordt er op strategische plekken jaarlijks ‘gemaaid’.

Volgens de directeur van het Watersportverbond, Maurice Leeser, is de enquête essentieel om het plezier en de veiligheid op het water te verbeteren. “Zodra wij goed in kaart hebben gebracht waar waterplanten overlast geven en hoeveel overlast deze veroorzaken, kunnen we vervolgens gezamenlijk bepalen hoe we de ervaren overlast terug kunnen dringen zonder de kwaliteit van het water aan te tasten.”

De enquête (link) kan tot 17 februari worden ingevuld.

Tags: , Last modified: 19 januari 2016
Sluiten