Actueel, Nieuws

EK Moth Lelystad in wisselende omstandigheden

09:10

lelystad, 28-08-2015, Tijdens de Moth European Championships wordt in de Bataviahaven een stadiumrace gezeild tussen een aantal Moth zeilers. Publiek in de haven kon de spectaculaire capriolen van de zeilers van zeer dichtbij bekijken. Op de foto de Nederlander Eelco Boers die momenteel als best geklasseerde nederlander in het klassement staat.

Ben KoppelaarHet EK Moth dat gedurende vier dagen wordt gehouden bij de Bataviahaven in Lelystad treft wisselende omstandigheden.

Op de eerste dag woei het flink, waardoor in de eerste race slechts 45 van de 77 ingeschreven boten van start gingen. Tijdens de tweede race haalden slechts achttien boten de finish. Het veld wordt gedomineerd door Britse deelnemers, die doorgaans gewend zijn aan zwaardere omstandigheden op hun thuiswater (op zee). Op de tweede dag trof men lichter weer.

Best geklasseerde Nederlander Eelco Boers.

Best geklasseerde Nederlander Eelco Boers.

Nederlanders

De Brit Chris Rashley gaat aan de leiding, op de voet gevolgd door Robert Greenhalgh. Beste Nederlander in het klassement is Eelco Boers, die elfde staat. Oud-olympiër Kalle Coster staat 21e. De wedstrijdorganisatie zet dagelijks video’s online en plaatste onder andere een interview met Kalle en Sven Coster op Youtube. Er doen in totaal acht Nederlanders mee aan de kampioenschappen.

De wedstrijden van zaterdag en zondag die om 17.00 uur starten, zijn ook goed te zien voor publiek vanaf de kades van de Bataviahaven.

Kijk voor meer resultaten op www.europeansmoth.com

Tags: Last modified: 1 september 2015
Sluiten