Actueel

De watersportbranche heeft behoefte aan face-to-face contact

12:00

De watersportbranche heeft weer behoefte aan persoonlijk contact met watersporters. Dat valt de lezen in een persbericht van de HISWA te Water. Door het coronavirus verloopt het meeste contact op dit moment online. Beurzen, zoals de HISWA te Water, worden door zowel de exposanten als de watersportliefhebbers gemist.

“Het is niet uitgesloten dat de HISWA te Water in september de eerste beurs is die weer kan worden gehouden”, vertelt beursmanager Arjen Rahusen. Bijna dagelijks heeft de organisatie van de HISWA te Water contact met andere spelers binnen de watersportbranche. “Wat we van exposanten horen, is dat nu bijna alles online gaat en het face-to-face contact wordt gemist. De exposanten hebben behoefte aan een beurs waar ze hun primeurs in het ‘echt’ kunnen laten zien, in plaats van virtueel. We zien ook nieuwe gezichten. Bedrijven die voorheen op de indoor HISWA stonden. Die wordt nu niet meer gehouden en daardoor kiezen zij voor de Hiswa te Water.”

Nog meer

Rahusen en zijn team zijn alweer volop met de voorbereidingen bezig. Een nieuw logo symboliseert de koers die staat voor vernieuwing van de beurs. Onder andere de indeling van de Bataviahaven zal anders zijn. Op de foto onderaan dit bericht kun je zien hoe de beurs er straks uit moet gaan zien. Nog meer boten in het water, meer paviljoens en stands en gezelligheid op de kades. “Voor de eerste keer zal de havenpier bij de beurs worden betrokken”, zegt Rahusen. “Die extra gecreëerde ruimte gaan we gebruiken voor sloepen, motorboten, multihulls, maar ook voor grote jachten. Aan de pier komt de driemaster de Stedemaeght te liggen, als een drijvend VIP-restaurant. Tijdens de laatste beurs hebben we gemerkt dat er behoefte is aan een plekje waar bezoekers, maar ook exposanten met relaties even rustig kunnen zitten.”

Wat denk jij? Zullen we in de eerste week van september al een kijkje kunnen nemen op de vernieuwde HISWA te Water in Lelystad?

Klik op de afbeelding om hem groter te zien. (c) HISWA te Water.

Omslagfoto: OTTI Fotografie

Tags: , , Last modified: 6 februari 2021
Sluiten