Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste ONK TwoHanded tijdens North Sea Regatta

09:35

NSR Sander van der Borch Tijdens de North Sea Regatta zal het eerste Open Nederlands Kampioenschap Twohanded worden gevaren. Het ONK wordt mede mogelijk gemaakt door de klasseorganisatie Stichting Shorthanded, de Noordzee Club en het Watersportverbond. De Vuurschepenrace, de North Sea Race en de North Sea Regatta tellen alle drie mee voor het het kampioenschap.

De wedstrijden van het ONK tellen ook mee voor de TwoHanded competitie van 2015. De Vuurschepenrace en de North Sea Race tellen gelden eveneens als kwalificatiemoment voor de Rolex Fastnet Race. Om deel te kunnen nemen aan de iconische race, die kortweg de Fastnet wordt genoemd, dient de bemanning op de ingeschreven boot gezamenlijk een tevoren vastgesteld aantal mijlen hebben gemaakt.

North Sea Regatta

De North Sea Regatta wordt verzeild vanuit Scheveningen. De Vuurschepenrace is van Scheveningen naar Harwich, Engeland en start op 12 mei. De North Sea Race brengt de deelnemers weer terug naar Scheveningen. De start daarvan is op 15 mei. De kortebaanwedstrijden voor de kust van Scheveningen, de eigenlijke North Sea Regatta, wordt van 22 tot en met 25 mei gevaren.

U kunt zich in schrijven voor het ONK TwoHanded 2015 via de inschrijfpagina op www.nsr.nl

Foto Sander van der Borch

Tags: , , Last modified: 15 april 2015
Sluiten