Nieuws

Eerste ambassadeurs kinderoncologieziekenhuis zeilen mee in Clipper Race

“Ik heb van iedere seconde genoten”

09:05

Tijdens de afgelopen etappe van de Clipper Round the World Race zeilden de eerste ambassadeurs van het Prinses Máxima centrum mee. Team Perseverance vraagt met de samenwerking internationaal aandacht voor het grootste kinderoncologiecentrum van Europa, zoals we eerder al schreven. Zes overlevenden van kinderkanker krijgen daarnaast de kans om een stukje mee te zeilen op de imposante 70-voeter. Ambassadeur Sonja en schipper Ineke vertellen vanuit Vietnam over hun ervaringen aan boord.

Bekijk hieronder de video:

Uitputtend en oppeppend

Perseverance ging aan de leiding bij de start van Race 7. De 4000 zeemijl lange etappe voerde van Airlie Beach, Australië, naar Ha Long Bay, Vietnam. Het team nam daarna de beslissing om de verleidelijke, meer westelijke koers te volgen dan de rest van de vloot. Uiteindelijk finishten ze als vierde in Vietnam, slechts drie minuten na UNICEF, de nummer drie.

ambassadeurs clipper race
Team Perseverance bij aankomst in Ha Long Bay © clipperroundtheworld.com

Na de finish zei schipper Ineke van der Weijden over de etappe: “Dit was zo mogelijk een van mijn favoriete races van de Clipper Race ooit. Alle close racing was uitdagend, maar gaf ook energie. Onze bootsnelheid was hoog, de bemanning was geweldig en we hadden samen veel plezier. Het was heel divers, hardcore racen, wat zowel uitputtend als oppeppend is. De crew was fantastisch. We hebben hard gewerkt en hadden natuurlijk graag op het podium gestaan, maar ik ben erg blij met de vierde plaats.”

Genieten van elk moment

Ook Natalie en Sonja, de eerste ambassadeurs van het PMC die mee zeilden, hebben genoten. Natalie: “Ik weet niet eens hoe ik het moet beschrijven, het was geweldig. Ik heb van iedere seconde genoten. De teamspirit was erg goed, we hadden veel mensen met veel energie aan boord. Vergeleken met de training was dit best makkelijk. We deden de training namelijk tijdens vier weken shitty Engels weer. Nu moesten we omgaan met de hitte. We hadden natuurlijk wat hoogte- en dieptepunten wat betreft onze positie, we gingen van eerste naar vierde plek, maar we gingen er goed mee om en de sfeer bleef goed.”

ambassadeurs clipper race
Natalie aan de navigatietafel © clipperroundtheworld.com

“Het was nogal een avontuur ja, het was erg leuk,” vertelt ook Sonja. “We hadden een geweldige crew, ik had het beste hutgenootje, we hadden een geweldige tijd tijdens de keukendienst… En dan vanavond Ha Long Bay inzeilen – het was een van de meest bijzondere momenten van mijn leven. Zo speciaal. Ik denk dat een vierde plaats het beste is wat we hadden kunnen bereiken, er kwamen zoveel uitdagingen op ons af. De stuurinrichting ging kapot, we lagen zó dichtbij UNICEF op het eind, het was zo’n epische battle. We genoten van elk moment. Ik was verbaasd hoe verschillende de omstandigheden steeds waren. Ik zat in een andere wacht dan Natalie, maar tijdens Happy Hour konden we onze ervaringen delen. Ik ben erg dankbaar dat we dit samen konden doen.”

Op 12 maart vertrok de vloot alweer uit Azië, de Stille Oceaan over. De volgende bestemming is Seattle, aan de westkust van de Verenigde Staten. Ook tijdens deze etappe zeilen er ambassadeurs mee aan boord. De actiepagina van de zeilende ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum kan je hier vinden. De Clipper Race volg je via deze link.

Beeld: © clipperroundtheworld.com

Last modified: 14 maart 2024
Sluiten