Nieuws

Watersporten voor jong en oud tijdens Dutch Water Week 2024

Zeilen, windsurfen, kanoën, suppen en meer

12:13

Dutch Water Week 2024

Zin om met een mooie eenmansboot, catamaran, optimist of windsurfplank te varen? Op zaterdag 25 mei begint de derde editie van de Dutch Water Week, een jaarlijks watersportfestival voor jong en oud. Tot en met 2 juni kun je rondom Amsterdam, Almere en Lelystad allerlei watersporten uitproberen. Zo kun je onder andere in vijf klassen eenmansboten zeilen, catamaranzeilen, wingfoilen, windsurfen of de eerste meters maken in een optimist.

Instappen in een eenmansboot

Altijd al in een Finn, Solo, Contender, ILCA of OK-jol willen zeilen? Dat kan tijdens de instapdag van WV Randmeer. Op zondag 26 mei kun je de verschillende eenmansboten bij de vereniging in Biddinghuizen gratis uitproberen. De enige voorwaarde om mee te doen is dat je kunt zwemmen en enige ervaring hebt in eenmansboten. De leden geven je graag aanwijzingen, tips en uitleg over de verschillende boten. Zwemvesten, douches en omkleedruimtes zijn aanwezig. Aanmelden kan via de website van de vereniging.

Optimist On Tour

Optimist On Tour viert tijdens de Dutch Water Week haar tienjarig bestaan op het Almeerderstrand. Overdag komen er basisschoolleerlingen uit de buurt kennismaken met het zeilen, na schooltijd en in het weekend zijn de optimisten voor alle kinderen beschikbaar. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis hun eerste meters maken in een optimist. Het enige wat je nodig hebt, is zwemdiploma A. Naast de zeilboten zullen er ook kano’s en supboards voor de kinderen aanwezig zijn. Aanmelden kan via deze website.

Dutch Water Week 2024
Beeld: Laurens Morel

Catamaranzeilen, windsurfen en wingfoilen

Als je liever een keer wilt catamaranzeilen, kun je tijdens de hele Dutch Water Week 2024 een clinic volgen bij Marina Muiderzand. Voor €29,50 ga je met je eigen instructeur anderhalf uur het water op en leer je de eerste kneepjes van het catamaranzeilen. Meedoen kan vanaf elf jaar, meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier. Ook windsurfen kan aan het strand van Muiderzand. Een les van anderhalf uur kost voor kinderen tot veertien jaar slechts €7,50, oudere kinderen en volwassenen betalen €15,00.

En je hebt ze misschien wel voorbij zien schieten op het Markermeer: surfers die met hun armen aan een vlieger lijken te hangen en foilend over het water scheren. Hoe doen ze dat toch? Je kunt het wingfoilen tijdens de Dutch Water Week 2024 zelf uitproberen tijdens een introductieles bij Marina Muiderzand.

Beeld: Laurens Morel

Watersportdag voor kinderen

Als je (catamaran)zeilen, kitesurfen, suppen en windsurfen allemaal op één dag wilt uitproberen, dan kun je meedoen aan de Sail-Today Watersportdag op zaterdag 1 juni. De dag is speciaal voor kinderen van twaalf tot en met veertien jaar. Voor €29,50 ben je de hele dag op het water. Aanmelden voor de Watersportdag kan hier.

Meer

De Allianz Regatta, die vorig jaar het middelpunt van de week vormde, gaat dit jaar vanwege gebrek aan inschrijvingen niet door. Maar de Dutch Water Week, een initiatief van het Watersportverbond, blijft groeien. Het complete overzicht met alle evenementen en activiteiten tijdens de Dutch Water Week 2024 vind je op de website van de organisatie. Zo kun je ook nog sloeproeien, kanoën, vliegeren of je eigen bootje bouwen.

Last modified: 16 mei 2024
Sluiten