Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Dove solozeiler zeilt de wereld rond

11:27

deaf-singlehanderDe 55-jaar oude leraar uit Gerry Hughes begon vorig jaar september aan de langste queeste van zijn leven. Niet gehinderd door zijn beperking rondde hij de vijf grote kapen om vorige week vrijdag na 32.000 afgelegde zeemijlen zijn lijnen weer vast te knopen in Glasgow. Hij is daarmee de eerste dove persoon die solo de wereld heeft rondgezeild.

Lange zeil carriere

De circumnavigatie was het logische toppunt van een lange zeilcarriere. In 1981 rondde hij al de Britse eilanden en was in 2005 de eerste dove deelnemer aan de OSTAR: de Original Single-Handed Transatlantic Race. ‘One More…’, was het motto van zijn reis na deze twee eerdere prestaties. Voorlopig is de kous hiermee af voor de vader van twee kinderen. “Het is een levenslange ambitie geweest om rond de wereld te zeilen, dus ik besef het nog maar moeilijk dat het nu klaar is”, vertelt hij tegenover de BBC.

Aanvaringsangst
Hughes grootste angst was dat hij tegen een ‘grote vis’ aan zou varen. “Als ik benedendeks was kon ik elke vibratie van de boot wel plaatsen en wist ik wat te doen, maar tegen drijvende obstakels en grote vissen kan je niks beginnen”.  Meer informatie over zijn reizen is te vinden op www.gerrysmhughes.com.

Tags: Last modified: 23 mei 2013
Sluiten