Nieuws

Deze jonge sporter heeft de Conny van Rietschoten Trofee gewonnen

En nog meer zeilers bestegen het podium

12:54

De wereldkampioen op de IQ foil, Luuc van Opzeeland (24), is op dinsdag 19 december door Stichting Zeiltrophy uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2023. Dit hoorde hij samen, weliswaar op afstand, met nog zo’n 500 genodigden tijdens de Zeiler van het Jaar Gala in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. Naast deze prestigieuze prijs, werden er nog drie andere trofeeën overhandigd.

Zelf was Luuc voor een training op Lanzarote, dus daarom nam zijn zusje de trofee in ontvangst. In het rapport prees de jury de overtuigende overwinning van Luuc op het Allianz WK Zeilen in Scheveningen. Een titel die hem zeer werd gegund, omdat hij de afgelopen jaren een aantal keer net naast het goud greep op EK’s en WK’s. Een opvallende prestatie ook, omdat Luuc zich als TeamAllianz-lid de laatste twee maanden voor het WK heeft voorbereid buiten de bestaande groep met de andere Nederlandse toppers.

De andere prijswinnaars

In het Scheepvaartmuseum bestegen ook de andere prijswinnaars het podium. Roos Wind (ILCA6) werd verkozen tot het talent van het jaar en ontving daarvoor de Flyer Trofee. Rick Peacock (coach van 49er-zeilers) won de Coach van het Jaar Trofee en de bemanning van het startschip JAR ontving de Maas Trofee voor zijn bijzondere verdiensten voor de zeilsport.

Het grote publiek kon eerder dit jaar favoriete kandidaten voor de vier prijzen voordragen en de jury koos vervolgens in één keer de winnaars.

Omslagfoto: © Laurens Morel

Tags: Last modified: 20 december 2023
Sluiten