Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Delft Challenge blijft dit jaar op Nederlandse wateren

10:37

EFG Bank Sailing Arabia The Tour 2016. Dubai. UAE Foto: Lloyd Images

Het Delftse studenten wedstrijdzeilteam blikt terug op een succesvol 2016 met een belangrijke mijlpaal: de aanschaf van een Farr 30. Met een eigen boot gaat er een wereld van mogelijkheden voor het team open en zullen de “jongens van de TU Delft” weer een vaste verschijning op de Nederlandse wateren zijn.

Nieuw team, nieuwe boot

Team Delft Challenge kijkt terug op een erg mooi 2016. Na lang en hard trainen heeft het team in februari in Sailing Arabia the Tour laten zien dat deze studenten goed mee kunnen varen met de professionele teams. Na terugkomst stonden er een aantal veranderingen op de planning: vier ervaren teamleden maakten plaats voor vier jonge talenten. Daarnaast werd de Farr 30 waarop werd getraind, teruggevaren naar de eigenaar in Zweden. Omdat training erg belangrijk is voor het nieuwe team, begon Delft Challenge met de zoektocht naar een eigen boot.

EFG Bank Sailing Arabia The Tour 2016. Dubai. UAE. Foto: Lloyd Images

Na veel vergaderen, bezichtigen en wikken en wegen werd in oktober de knoop doorgehakt. Team Delft Challenge koopt de Farr 30 van Magnum Sailing. De Farr 30 die tot 2010 met Delft Challenge aan de Tour de France had deelgenomen heeft na vijf jaar weer een Delftse schipper aan het roer. Na 2 maanden hard werken om de boot weer in topconditie te krijgen, kon deze begin december te water worden gelaten. De eerste trainingsweekenden zitten er inmiddels alweer op en de eerste wedstrijden komen er aan.

Nieuw seizoen

Met een nieuw team en slechts een korte voorbereidingstijd is het te voorbarig om in februari weer deel te nemen aan Sailing Arabia the Tour. In plaats hiervan is de agenda komend seizoen gevuld met veel trainingen, de laatste ijspegels en als eerste echte krachtmeting de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Het team kan niet wachten om van ‘de jongens van de TU Delft’ weer een vaste verschijning op de Nederlandse wateren te maken.

Tags: , , Last modified: 18 januari 2017
Sluiten