Nieuws

De top acht zeilboekentips

De beste zeilboeken voor de kerstvakantie op een rijtje

08:42

De afgelopen weken kreeg Zeilen veel reacties op onze Facebook- en Instagram-oproep over de beste zeilboeken. Dank jullie wel voor het delen van jullie favoriete boeken over zeilen! Van McMullen tot Laura Dekker: er kwam van alles langs. Door te kijken naar op welke boeken het meeste gestemd is, hebben wij een top acht samengesteld. We wensen jullie veel leesplezier deze kerstvakantie!

1. De Wereld is Rond door Jean Heylbroeck

Met het lezen van dit boek uit 2007 heb je direct zin om op reis te gaan, schrijven meerdere lezers. De Vlaamse auteur vertelt met een eigenzinnige schrijfstijl over zijn zeiltocht rond de wereld. De hoogte- en dieptepunten vliegen je om de oren waardoor je meeleeft met de auteur. Een aanrader! Klik hier om het boek te bestellen voor de feestdagen.

2. Brave or Stupid door Tracey Christiansen

“In dit boek volg je de wereldreis van twee Zweedse mannen in hun midlifecrisis. Veelal hilarisch en hiernaast ook leerzaam. Het audioboek is ook echt een aanrader,” laat lezer Jeroen weten via onze Instagram.

3. The Riddle of the Sands door Erskine Childers

Dit boek uit 1903 is een van de eerste spionageverhalen ooit geschreven en speelt zich grotendeels af op het Nederlandse en Duitse Wad. Ondanks de leeftijd, zijn lezers nog steeds laaiend enthousiast over dit meeslepende boek. Een Zeilen-lezer schrijft: “Met dit boek kan je virtueel op het Wad zeilen wanneer je schip in de loods staat.”

4. Solo door Tania Aebi

Het verhaal van een 18-jarig meisje die alleen de wereld rond gaat zeilen. Hartverwarmend en spannend: ze is nog maar net vertrokken uit New York wanneer de eerste storm boven haar kleine boot uitbreekt. Een boek om in weg te dromen!

5. A World of My Own door Robin Knox-Johnston

“De absolute winnaar,” schrijft Frans onder onze Instagrampost. Dit boek (1970) gaat over de eerste non-stop solo wereldreis ooit gemaakt. Knox-Johnston vertrok in 1968 uit Falmouth en kwam ruim tien maanden later gehavend maar wel weer aan in zijn thuishaven.

6. This Old Boat door Don Casey

“This Old Boat is mijn favoriete zeilboek omdat ik daarmee in de hand een Cornish Crabber kon restaureren,” aldus een van onze lezers. Dit handboek verscheen voor het eerst in 1991 en heeft sindsdien honderden zeilers geholpen met het transformeren van een oude polyester boot naar een eersteklas jacht.

7. Overal Horizon door Femke Lobach

In 2015 vertrokken Lobach en haar vriend op zeilreis. Lobach was een onervaren zeiler en kroop een aantal keer door het oog van de naald. Uitgeverij Hollandia schrijft: “Overal Horizon is meer dan alleen een spannend reisverslag: het is een persoonlijk verhaal van een vrouw die besluit uit de waan van de dag te stappen.”

8. De Warnow door Hans Steketee

Is de gedroomde zee hetzelfde als de echte zee, is de vraag die in dit spannende boek naar boven komt. NRC-journalist Hans Steketee neemt je mee in de constructie van het waargebeurde verhaal van zeezeiler Arnoud, die op zijn zelfgebouwde schip bijna schipbreuk lijdt en toch maar door wil varen, ondanks de gebreken van zijn schip. Kleine waarschuwing: het is een verdrietig verhaal en waarschijnlijk ben je het soms niet eens met de keuzes van deze zeiler.

Tags: Last modified: 15 december 2021
Sluiten