Actueel, Nieuws

De Prijs van de Stad Enkhuizen uitgereikt in Drakenklasse

09:19

De Nederlandse Internationale Drakenklasse​ organiseerde onder auspiciën van de KNZ&RV te Muiden de 69e editie van de inmiddels klassieke Drakenprijs, ‘De Prijs van de Stad Enkhuizen’.

DrakenklasseDe Drakenprijs wordt sinds 1947 jaarlijks uitgereikt aan de winnaar van een belangrijk Drakenevenement op het IJsselmeer. Van 1947 tot eind 1970 was dit een lange afstand wedstrijd voor Draken. Aanvankelijk een route van Muiden naar Enkhuizen en terug, verdeeld over twee dagen. Tegenwoordig zijn de wedstrijden van de Internationale Drakenklasse vooral gericht is op wedstrijdbanen van ca 1 mijl. Daarom wordt deze prestigieuze prijs vanaf de jaren ’80 georganiseerd over meerdere dagen gedurende meerdere wedstrijdweekenden. In totaal werden dit jaar 13 wedstrijden gevaren. Daarbij kwamen 21 Draken aan de start, waaronder ook Draken van de Belgische Drakenvloot.

Het Team NED 422 met Jan, Olivier en Dominic Bakker waren tijdens de dertien wedstrijden de meest constante zeilers en hebben de traditionele Internationale Drakenserie 2015 gewonnen.

De NED 311 van Bram de Wilde, Pier de Iongh en Rudi Hofman zijn overall tweede, gevolgd door de NED 424 van André Dupon, Huib Bannier en Robbert Blauwkuip.

 

Tags: Last modified: 20 mei 2015
Sluiten