Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand juni

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Blue Beryl Frans-Polynesië

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juni op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Aankomen na 2000 mijl varen onder noodtuig
09-06-2022

Na tweeduizend mijl bereiken Yvette en Sander met hun ontmaste Koopmans 44 Blue Beryl eindelijk land: Hiva Oa, een van de Markiezen eilanden binnen Frans-Polynesië. Hoe gaat het nu met ze?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Michielverbeek/CC BY-SA 4.0

2. Op naar… Harlingen
17-06-2022

Harlingen grenst aan de Waddenzee en ligt in de provincie Friesland. De op vier na grootste plaats van de provincie beschikt over meerdere passantenhavens en is een van de Friese elf steden. Het is niet alleen leuk om de plek per schaats aan te doen, maar ook per boot. Dat kan Paul Juffermans, de vader van Zeilen-collega Sophie, beamen. Hij is hier jarenlang vaste ligger geweest en kan ons van een aantal nuttige tips voorzien.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Eric van den Bandt

3. Net 20 en een 40-voeter onder je kont
28-05-2022

Op een terreintje naast het spoor naar Roozendaal, tussen de vergeten caravans, gebeurt iets bijzonders. Twee piepjonge zeilfanaten realiseren er hun droomboot – een project waar ze al hun energie en geld in stoppen. Wat drijft ze?
Klik hier om het hele artikel te lezen

Blog Anna Noord

4. Blog Anna Noord: dromen van vikingen
11-06-2022

Wietze en Janneke zijn weer op pad! Veel lezers hebben jarenlang ‘Column Anna’ gelezen en zo hun avonturen mee beleefd. Inmiddels hebben ze de koers van hun Bruce Roberts 44 Anna Caroline naar het noorden verlegd en nemen ze ons mee op een lange zomerreis naar de Oostzee. In ‘Blog Anna Noord’ kunnen we weer naar hartenlust meezeilen en inspiratie op doen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Twirre blog II: Alles gezien, bekeken, aangeraakt, geroken en gecheckt
14-06-2022

“We gaan haar de hele winter varen en zeilen!,” zeg ik enthousiast. De eerste weekend dat we Twirre bezitten en ze in haar nieuwe haven ligt, is het berekoud. Het weer is omgeslagen van een mooie herfst naar een natte winter. Wind dat over het water blaast voel je in je botten. “Goed, ook in de winter kun je mooie dagen hebben,” probeer ik mijzelf te overtuigen terwijl ik mijn inmiddels blauw gekleurde handen in mijn zakken steek.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Greetje Tops van Black Moon

Last modified: 1 juli 2022
Sluiten