Nieuws

Deze bekende presentator kiest voor Friese jachtbouwer

Hij heeft zijn krabbel gezet

13:32

De Belgische tv-presentator en acteur Tom Waes heeft zijn handtekening gezet onder het contract dat KM Yachtbuilders uit Makkum opdracht geeft om zijn droomjacht, een Bestevaer 53 SY, te bouwen. Hij zette op maandag 22 januari op Boot Düsseldorf zijn krabbel. Het jacht wordt ontworpen op de tekentafel van Dykstra Naval Architects.

In een persbericht van KM Yachtbuilders is het volgende te lezen. “Voor mij heeft Bestevaer altijd iets magisch gehad. Het avontuur, de kwaliteit, robuustheid en de jarenlange expertise hebben me altijd aangesproken,” zegt Waes. “Het nauwe contact met de medewerkers van KM Yachtbuilders en het kunnen customizen van mijn schip gaven de doorslag. Ik verklap nog niet wat ik ermee ga doen, maar wees gerust, ik zal richting nieuwe avonturen glijden. Letterlijk.”

De Friese jachtbouwer is er trots op om bij dit project betrokken te zijn. “De samenwerking belooft een schip op te leveren dat niet alleen voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap, maar ook in lijn is met de milieubewuste visie van zowel Tom Waes als de onze.”

Milieuvriendelijke keuzes

De bouw van de Bestevaer zal in maart 2024 van start gaan. Het aluminium waarmee het schip gebouwd wordt, is voor 70% gerecycled. In plaats van een dieselmotor heeft ze een elektrische aandrijving met regenererende schroef. Het interieur wordt gemaakt van bamboe, dus wederom een milieuvriendelijke keuze. Aan boord is er voldoende ruimte door de drie hutten. Door het geballaste centerboard kan het schip ook in ondiepe havens en rivieren komen en droogvallen.

Tijdens de bouw kunnen geïnteresseerden rekenen op regelmatige updates en kijkjes achter de schermen, die door Waes en KM Yachtbuilders gedeeld zullen worden.

Omslagfoto en foto: © KM Yachtbuilders

Tags: , Last modified: 23 januari 2024
Sluiten