Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand april

De populairste berichten op Zeilen.nl

16:16

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand april op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Arcona 460 zinkt na roerfalen op Grote Oceaan
17-04-2024

Een Arcona 460 van een Zweeds echtpaar is gezonken op de Grote Oceaan. De boot zonk nadat de roerkoning brak en de boot water maakte. De opvarenden zijn gered door de bemanning van een ander zeiljacht.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Cargill

2. Testresultaten eerste ‘zeilende’ vrachtschip positief
04-04-2024

De vleugelzeilen op het eerste ‘zeilende’ vrachtschip verminderen de uitstoot met gemiddeld 14 procent per dag. Dat blijkt uit de resultaten van de zes maanden durende test van Phyxis Ocean, het eerste vrachtschip dat uitgerust werd met twee 37,5 meter hoge WindWings. In optimale omstandigheden ligt de brandstofbesparing nog een stuk hoger. Naast de gehoopte emissiereductie komt uit de resultaten ook een mondiale logistieke uitdaging naar voren.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Sweden Yachts Group heeft faillisement aangevraagd
04-04-2024

De Zweedse scheepsbouwer Sweden Yachts Group heeft volgens het Duitse tijdschriftYacht faillissement aangevraagd. Deze bootbouwer produceerden CR Yachts, Sweden Yachts, Malö Yachts en Regina Yachts. De coronaperiode en vermeend financieel mismanagement zouden ten grondslag liggen aan het bankroet gaan.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Verkeerde afslag op de oceaan?
20-04-2024

Na lang wikken en wegen besluit de bemanning van Black Moon om niet de traditionele route via Australië door de Straat Torres naar Indonesië te nemen, maar een minder gebaand pad: via de Solomoneilanden en Papoea-Nieuw- Guinea. Al gauw blijkt dat ze de ruim duizend extra mijlen met weinig wind en elf duistere zones onderschat hebben. Blijkt dit de verkeerde afslag te zijn?
Klik hier om het artikel (dat volledig in Zeilen 04/2024 staat) te lezen

5. Zelfbouwboot Anna Margaretha vertrekt
16-04-2024

Afgelopen maand vond de jaarlijkse Zeilen Vertrekkersdag plaats. Alle zeilers die dit jaar op reis gaan, konden die dag kennismaken met elkaar én  tips uitwisselen. In de pauze stapten wij kort bij Ricco en Margit aan boord van hun prachtige zelfbouwboot: Anna Margaretha.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand maart

Omslagfoto: © IdaLina_Sailing

Last modified: 29 april 2024
Sluiten