Actueel, Nieuws

Brons voor Nederlanders op WK windsurfen

11:17

RS:X worlds Dorian van RijsselbergheDorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus hebben beiden brons gepakt op het WK RS:X 2015 in Oman. Beide plankzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg hadden moeite om aan de top te blijven door weinig wind in de Golf van Oman Tijdens de medalrace kwamen ze sterk terug.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Chinese Peina Chen. Deze lichtweerspecialist was op de voorlaatste dag van het toernooi al gekroond tot wereldkampioen. Het zilver ging naar de ervaren Engelse Bryony Shaw. De Geus kon haar vierde plaats tijdens de medalrace omzetten in brons.

Voor het eerst deze week stond er genoeg wind om te planeren, dat wil zeggen meer dan acht knopen wind. Daardoor kon Van Rijsselberghe tijdens de medalrace zelfs van een zevende plaats naar de derde plaats klimmen. De Fransman Pierre le Cocq pakte het goud en de Chinees Aichen Wang nam het zilver mee naar huis. Wang won onlangs nog het olympische testevenement in Rio. De trainingspartner van Van Rijsselberghe, Kiran Badloe, sluit het WK af op een elfde plaats.

RS:X Worlds 2015 Lilian de GeusEerste WK-podium

Lilian de Geus stond voor de eerste keer op een WK-podium. De Geus is extreem blij met het resultaat. “Het was een heel spannende medalrace. Ondanks dat had ik er voorafgaand aan de laatste race vertrouwen in dat dit ging lukken. Ik zag dat windje…. eindelijk. Ik ben vooral zo blij met de progressie in het lichte weer. Daar heb ik samen met mijn coach Jacco Koops heel hard aan gewerkt. Dat ik mee kan met de besten van de wereld, in deze omstandigheden, is heel belangrijk. In Rio is tenslotte ook van alles mogelijk. Mijn eerste WK-podiumplaats… Tja, ik vond het altijd wel lekker om niet zo in de gaten te worden gehouden. Maar ik denk dat die tijd over is en dat ze me nu allemaal als concurrent zien.”

Foto’s Jesus Renedo/Oman Sail

Tags: Last modified: 28 oktober 2015
Sluiten