Actueel, Nieuws

Brochure Staande Mastroute 2012 beschikbaar

13:06

De Staande Mastroute is de route voor (zeil)boten met een kruiphoogte van meer dan zes meter tussen het IJsselmeer en Zeeuwse Delta via de binnenwateren. De bediening van de bruggen en sluizen op deze route is zodanig op elkaar afgestemd, dat de route in beginsel binnen 24 uur te varen is.

Het varen van deze route vergt echter voorbereiding. Daarom wordt er in samenwerking met de vaarwegbeheerders en het Watersportverbond ieder jaar een brochure gemaakt.

De Staande Mastroute loopt vanaf het IJsselmeer, via het IJ, het Westerkanaal en de Kostverlorenvaart door Amsterdam, dan via het Nieuwe Meer, de Ringvaart van de Haarlemmermeer, Oude Wetering, Braassemermeer, Heimanswetering, Oude Rijn bij
Alphen aan den Rijn, de Gouwe langs Gouda, dan via de Hollandse IJssel, de Noord, de Oude Maas bij Dordrecht en de Dortsche Kil naar het Hollands Diep. In de brochure staat de route en de bedieningstijden van de kunstwerken die u passeert. Ook de westelijke route over Haarlem is in deze brochure opgenomen.

De brochure Staande Mastroute 2012 is op te vragen via secretariaat@watersportverbond.nl en zal verspreid worden bij verenigingen langs de route. Ook is de brochure hier te downloaden.
Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: Last modified: 23 maart 2012
Sluiten