Nieuws

Breng je stem uit op de Marker Wadden

09:39

Marker-Wadden-Natuurmonumenten. Foto: Holland Luchtfotografie

Op woensdag 15 maart zijn de Tweede Kamer verkiezingen. In Lelystad kan iedereen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit zijn stem uitbrengen op een nieuw stukje Nederland, de Marker Wadden.

De Marker Wadden is een nieuwe eilandengroep in het Markermeer, iets ten zuiden van de Houtribdijk. Gemeente Lelystad en Natuurmonumenten maken het mogelijk om op 15 maart je stem uit te brengen op deze unieke locatie. De eilanden zijn normaal nog niet toegankelijk voor bezoekers, maar dit is een uitgelezen kans om alvast een korte wandeling op het eiland te maken.

Marker-Wadden-Natuurmonumenten. Foto: Holland Luchtfotografie

Speciale kiezerspas

Mensen die niet in Lelystad wonen of op het eiland werken, moeten een speciale kiezerspas bij hun gemeente aanvragen om op de Marker Wadden hun stem uit te brengen. Op de kiezerspas die stemgerechtigden binnenkort thuis ontvangen staat beschreven hoe dit moet.

Het stembureau op de Marker Wadden is van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op 15 maart vaart veerboot met enige regelmaat naar het eiland en terug. Bekijk hier de vaartijden. De pendeldienst is gratis, maar je kunt alleen opstappen op vertoon van een geldige kiezerspas en geldig legitimatiebewijs.

Tags: Last modified: 30 maart 2021
Sluiten