Nieuws, Zeilen nieuws

Bouwmeester verdringt Van Schaardenburg van toppositie

MEDEMBLIK - Roelof Bouwmeester is woensdag zijn leidende positie bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik in de Laserklasse kwijt geraakt.

18:55

MEDEMBLIK – Roelof Bouwmeester is woensdag zijn leidende positie bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik in de Laserklasse kwijt geraakt.MEDEMBLIK – Roelof Bouwmeester is woensdag zijn leidende positie bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik in de Laserklasse kwijt geraakt.Het kernploeglid werd op een dag met wat mindere windomstandigheden voorbijgestoken door zijn rivaal Roelof Bouwmeester, die ondanks een polsblessure op de tweede dag twee keer voor een tweede plaats en ook nog voor een zesde plaats tekende.

Het verschil tussen de twee olympische kandidaten is, met aftrek, slechts één punt.

Van Schaardenburg begon de dag moeizaam met een veertiende plaats. De zeiler met de grootste kans op een ticket voor Londen 2012 herstelde zich met een overwinning in de vijfde race. In de slotrace van woensdag eindigde hij als vierde.

Van Schaardenburg staat in het onderlinge klassement, waarin het WK en de Delta Lloyd Regatta meetellen, ruim voor op Bouwmeester. Met een plaats zaterdag in de medalrace, met de eerste tien van het klassement als finalist, is de 24-jarige Hagenaar sowieso verzekerd van een olympisch startbewijs.

Prima dag

Bouwmeester was blij dat hij goede prestaties van de openingsdag voortzette. ”Het was een prima dag. Dit gaf me weer de bevestiging dat ik aardig kan zeilen”, zei Bouwmeester, die het afgelopen jaar wat blessureproblemen kende.

”Ik had het afgelopen jaar gehoopt een flinke stap te maken. Dat is door diverse redenen niet gelukt, vandaag heb ik laten zien goed te kunnen zeilen.”

Nieuwe boot

Pieter-Jan Postma onthulde in Medemblik zijn nieuwe olympische boot. Met vader Jan doopte hij de Finn, die de naam Invictus kreeg naar een gedicht van William Ernst Henley.

De Finn is speciaal voor Postma op een werf in Polen gebouwd en moet in Londen straks succes opleveren. © ANP

Tags: , , Last modified: 23 mei 2012
Sluiten