Nieuws

Bianchetti ontmast in Around Alone

Gistermorgen vroeg is de Open 60 Tiscali van schipper Simone Bianchetti ontmast, 90 mijl ten noordwesten van Spanje. De deelnemer aan de solowedstrijd Around Alone zeilde in een toenemende 20 knopen wind uit het zuidwesten, toen de 27 meter hoge mast in drie stukken naar beneden kwam. Bianchetti zelf bleef ongedeerd...

10:26

© Foto ISM Italia Gistermorgen vroeg is de Open 60 Tiscali van schipper Simone Bianchetti ontmast, 90 mijl ten noordwesten van Spanje. De deelnemer aan de solowedstrijd Around Alone zeilde in een toenemende 20 knopen wind uit het zuidwesten, toen de 27 meter hoge mast in drie stukken naar beneden kwam. Bianchetti zelf bleef ongedeerd.


Tegen de middag lukte het hem om een noodtuig te construeren en liep hij met een snelheid van 4 knopen richting het Spaanse La Coruòa. De verwachting is dat hij daar vandaag tegen het begin van de avond zal aankomen, dwarsgezeten door de stevige zuidenwind. Daarmee lijkt hij Around Alone te verlaten, aangezien het wedstrijdreglement van hem verlangt zijn boot naar Kaapstad te zeilen.

Terwijl de Class I-boten onderweg zijn, liggen de voor de storm uitgeweken Class II-deelnemers nog allemaal in Bayona. De 40 knopen wind maken het de open 40- en 50-voeters te moeilijk de lagerwal veilig te verlaten.

© Foto ISM Italia

Last modified: 4 september 2007
Sluiten