Actueel, Nieuws

Bezems en Shorthanded awards uitgereikt

12:37

Vrijdagavond 29 november zijn in Restaurant at Sea naast de Jachtclub in Scheveningen meerdere zeilprijzen uitgereikt. Zowel de Shorthanded Awards als de prijzen voor ORC en IRC werden uitgereikt. Stichting Shorthanded en de Noordzee Club reikte de prijzen dit jaar voor het eerst op dezelfde avond uit.

Solo en Doublehanded Award

De Shorthanded Awards worden ieder jaar uitgereikt aan zeilers die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van shorthanded zeilen. De genomineerden worden geselecteerd uit de ingezonden voordrachten, waarna de vakjury de winnaars kiest. Dit jaar zaten in de jury Henk Bezemer (voorzitter), Sander Bakker, Lucas Schröder, Erik van Vuuren en Hans Bouscholte.

De Solo Challenge Award werd uitgereikt aan Jac Sandberg, onder andere door zijn prestatie in de OSTAR. Opvallende passage uit het juryrapport: “Daar geen van de genomineerden op Robert Rosen Jacobsen na, een goede aansprekende website onderhouden, verraste Jac Sandberg de Jury met een uiterst professioneel filmpje op de website van de Royal Western Yachtclub.” Die beelden kunt u zelf ook bekijken via: http://vimeo.com/70448162

Chris Revelman en Pascal Bakker mochten de Couble Handed Award in ontvangst nemen. Ze wonnen de Fastnet Race op line honours en stonden als derde op het podium.

Bezems en bijzondere prijzen

Henk Sol, voorzitter van de Noordzee Club, reikte in de IRC de Verbondsbezems en in de ORC de Competitiebezems uit.

Uitslagen in IRC en ORC:

ORC1
Harry van Beuningen prijs: Soulmate van Leon Westhoeve
ORC2
Goeree wisselbeker: Redan van Hein van Schaik
ORC3
Hinder beker: Schaap Shipcare van Dirk Jan Verdoorn
ORC4
Scheveningen prijs: White Hawk van Sybout Hiemstra

IRC1
Witte Raaf prijs: Il Corvo van Astrid de Vin
IRC2
Noordzee Beker: Havoc van Frans van der Heiden
IRC3
NZC Cup: Triple J van Jeroen van der Velden

Magic Machine Cup en Prins Hendrik der Nederlanden prijs

Daarnaast reikt de Noordzee Club ieder jaar een aantal specifieke onderscheidingen uit voor opvallende prestaties. De Magic Machine Cup, voor de beste shorthanded zeilprestatie ging naar John van der Starre. De Prins Hendrik der Nederlanden prijs, ter erkenning van belangrijke prestaties of verdiensten in de (inter)nationale wedstrijdzeilerij ging naar Simeon Tienpont, die als onderdeel van Team Oracle USA de America’s Cup won.

 

Tags: , , Last modified: 2 december 2013
Sluiten