Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Bekkering/Duetz naast podium EK 49erFX

23:27

Campeonato Europeu 49er 2015
Campeonato Europeu 49er 2015

Bekkering en Duetz grijpen naast het podium.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben op het EK 49erFX in Porto, Portugal, net naast het podium gegrepen. Het duo ging als klassementsleider de medalrace in, maar wist het hun ritme van de rest van de week helaas niet door te zetten.

Bekkering: “Het waren moeilijke omstandigheden om rustig in te blijven. De wind ging aan en uit op verschillende plaatsen. We hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Balen dus! Zeker nadat we zo’n goede week gevaren hebben.”

Focus op WK

“Het was niet ons doel om hier in Porto op het podium te staan maar als je zo dichtbij komt wil je dat wel. Maar we zijn heel positief over deze week en onze prestaties, dat gevoel overheerst. Dat we met dit resultaat voldaan hebben aan het kwaliteitscriterium van NOC*NSF voor Rio 2016 is fijn, maar daar was de focus niet op.” Het duo hoopt op goede resultaten voor het WK 49erFX in Rio de Janeiro in november dit jaar.

11/07/15 - Porto (POR) - 49er Europeans Porto 2015 - Day 6 - © Ricardo Pinto

Foto Ricardo Pinto

Olympisch team

Nina Keijzer en Claire Blom werden 23e op het EK. Het voor de Olympische Spelen geselecteerde duo probeert het wedstrijdritme terug te vinden. Blom heeft lang rust moeten houden vanwege een knieoperatie.

Keijzer en Blom werden in november 2014 niet geselecteerd voor de Delta Lloyd Kernploeg, maar konden met behulp van Magic Marine toch hun eigen campagne vervolgen en ze wisten zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Er mag slechts één team per land per klasse deelnemen.

De medalrace was te volgen via internet. U kunt de beelden hier terugzien.

Foto Ricardo Pinto/Joao Fernand/49erPorto2015

Tags: , , Last modified: 29 januari 2019
Sluiten