Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Bekkering en Duetz na drie dagen EK op 2e plaats

09:44

Op het EK 49-er FX heeft het Nederlandse zeilduo Bekkering en Duetz zich overtuigend geplaatst voor de Goldfleet. De beste 25 boten van dit toernooi. Met een tweede plek na negen races hebben ze goede vooruitzichten op de medalrace en een podiumplek. Het duo Blom en Keijzer bereikte ook nipt een plek in de Goldfleet, zij staan op de 25e plek.

Bekkering en Duetz. ZeilenDonderdag 9 en vrijdag 10 juli begint in de Goldfleet de strijd om een plek bij de eerste tien. Want alleen die eerste tien mogen zaterdag 11 juli meedoen aan de medalrace, waar de deelnemers zeilen voor een podiumplek.

Veel wind en een twee meter hoge deining vormden uitdagende condities op de laatste dag voor de fleetraces. Veel zeilers waren opgelucht om zonder kapseizen de races af te ronden. Annemieke Bekkering en Annette Duetz varen al vanaf dag 1 scherp en constant. Op de eerste dag grepen ze direct de leiding van het klassement, die ze op dag 2 niet afstonden. Woensdag 8 juli, dag 3, zakten ze 1 plaats terug naar een goede tweede plek. “Een pittige dag, maar we hadden een hoop plezier. Maar ook opgelucht dat we de dag hebben doorstaan”, aldus een lachende Bekkering.

Blom/Keijzer nipt door naar goldfleet

De winnaars van de nationale selectie eerder dit jaar hebben zich op de valreep weten te plaatsen voor de goldfleet, de beste 25 boten van het klassement. Maar met een 25e plek is hun doel, het voldoen aan de NOC*NSF eis om zodoende het ticket naar Rio te bemachtigen, nog ver weg.

Maak hier kans op een gesigneerd Delta Lloyd Kernploeg jack!

 

Foto: Neuza Aires Pereira

Tags: , Last modified: 29 januari 2019
Sluiten