Nieuws

(Beeld)verhalen over de zee

Journalist en zeiler Hans Steketee over schrijven en de zee.

17:34

(Beeld)verhalen over de zee: Hans Steketee over Time & Tide

Een sterke passie voor de zee, een liefde voor fotografie en een drang naar het vertellen van (beeld)verhalen. Dat verbindt journalist en schrijver Hans Steketee en fotograaf Siebe Swart. Naar aanleiding van Swart’s tentoonstelling Time & Tide in Museum Panorama Mesdag gaat Steketee 12 juni in gesprek met conservator Adrienne Quarles van Ufford over zijn ontmoetingen met Swart, fotografie en verhalen over de zee.

De zee & de leegte

Steketee, gepassioneerd zeiler, volgt Swart’s werk op de voet. Zo schreef hij er meerdere artikelen over voor de NRC en is hij auteur van een essay in het boek Time & Tide wait for no man. Tijdens deze dialoog gaat Steketee in op zijn liefde voor de zee en bewondering voor Swart’s werk. Voor deze tentoonstelling gebruikte Swart een fotorobot die zijn camera een reeks opnames liet maken. Thuis voegde de fotograaf deze foto’s aan elkaar tot een grootst panorama.

Ook komt De Warnow een boek van Steketee en zijn fascinatie voor deze mysterieuze zeereis aan bod. Na afloop van het gesprek met Steketee is er gelegenheid voor vragen. Vervolgens is er de mogelijkheid om met fotograaf Siebe Swart de tentoonstelling Time & Tide te bezoeken. Swart vertelt dan onder andere over het ontstaan en de uitvoering van zijn werk.

De tentoonstelling Time & Tide is te bezoeken tot en met 28 augustus 2022. Entreetickets zijn hier te bestellen.

Omslagfoto: Lukas Göbel

Tags: Last modified: 2 juni 2022
Sluiten