Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Batavia Stad NK Match Racing & ISAF Nations Cup

09:23

NK Matchracen Bataviastad

NK Matchracen Bataviastad

De eerste wedstrijddag van het NK Match Racing en de regionale finales van de Nations Cup in Lelystad is volgens de organisatie goed verlopen. De weersomstandigheden waren ideaal voor match racing, hoewel er vroeg in de ochtend nog weinig wind stond (4 tot ongeveer 10 knopen).

Nations Cup

In de regionale finales voor Noord Europa in de ISAF Nations Cup strijden zeven teams tegen elkaar op de B/Ones: de teams van Felix Oehme (Duitsland), Mati Sepp (Estland), Joachim Aschenbrenner (Denemarken), Viktor Ogeman (Zweden), Staffan Lindberg (Finland), Martin Mehus (Noorwegen) en Jurjen Feitsma (Nederland). Deze teams bestaan uit drie zeilers per team, behalve Jurjen Feitsma, die met z’n vieren zeilt. Conform de Notice of Race is er geen bemanningslimiet voor de teams, maar moeten de teamleden gezamenlijk onder het gewicht van 285 kilo blijven.

Matchracen Lelystad

Het was regelmatig spannend op het water, de teams bleken aan elkaar gewaagd. Aan het eind van de eerste dag gaat Viktor Ogeman aan kop met vier gewonnen wedstrijden; Joachim Aschenbrenner won er drie; Mati Sepp, Felix Oehme en Staffan Lindberg wonnen er ieder twee en Jurjen Feitsma en Martin Mehus sluiten de rij met ieder een gewonnen wedstrijd.

Batavia Stad NK Match Racing

De teams voor het NK Match Racing begonnen na de lunch aan hun wedstrijdserie. Ook hier nemen zeven teams het tegen elkaar op: Jelle Roos, Jurjen Feitsma, Klaus Bech (Denemarken), Dirk-Jan Korpershoek, Fettje Osinga, Frans Hin en Nicholas Heiner. Deze teams varen op de J/109’s van Team Heiner. De herenteams bestaan elk uit vijf zeilers, en het team van Fettje Osinga uit zeven zeilsters. Voor het NK Match Racing stonden vandaag 6 flights met 11 starts op het programma.

Matchracen Lelystad

 

Dankzij de rustige weersomstandigheden werd het volle wedstrijdschema keurig op tijd gezeild. Voor het NK Match Racing geldt ook dat er mooie wedstrijden te zien waren. De strijd is nog lang niet beslist. Het team van Klaus Bech was – in tegenstelling tot de andere teams – nog wat onwennig op de J/109, en heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Fettje Osinga en Nicholas Heiner wonnen ieder één wedstrijd; Dirk-Jan Korpershoek, Jurjen Feitsma en Jelle Roos wonnen er twee, en voorlopig leidt Frans Hin het klassement met drie gewonnen wedstrijden. Vandaag wordt de eerste Round Robin verder afgemaakt.

Goed vertoeven aan de wal

Het lekkere weer zorgde voor een gezellige, zomerse sfeer op de strekdam. De toeschouwers konden op het terras naar de wedstrijden en de andere activiteiten kijken. Ook voor de rest van het weekend zien de weersomstandigheden er gunstig uit, wat het Batavia Stad NK Match Racing & Nations Cup in Lelystad tot een ideaal uitstapje maakt. Op zaterdag en zondag zijn er beide dagen wedstrijden op het water. Ook  is er spektakel van onder andere de whikes (zie Zeilen 5) en de kite tender.

Tekst Helga Oosterkamp (Team Heiner), foto’s August & Louis.

 

Tags: , Last modified: 8 mei 2013
Sluiten