Nieuws

AZAB: bekijk hoe Slats & Goodall de terugreis ervanaf brengen

16:30

Op dinsdagmiddag 18 juni gooiden Mark Slats en Susie Goodall de trossen los om terug richting Falmouth te zeilen. Het duo, beiden hebben meegezeild in de Golden Globe Race, doet mee aan de Azoren and Back race (AZAB). Het eerste deel van de wedstrijd hebben zij als de nummer twee afgesloten.

Op het moment van schrijven is op de tracker te zien dat Slats & Goodall als de nummer 1 in hun klasse varen. In de line hours liggen zij nu negende. Van de 1157 mijl hebben Slats & Goodall er momenteel ruim 46 op zitten.

Class 4

Op zaterdag 1 juni vertrok de vloot vanuit Falmouth om zo snel mogelijk naar de haven van Ponta Delgada op het eiland São Miguel in de Azoren te zeilen. Op 10 juni kwamen de twee aan in Ponta Delgada, met deze prestatie werden zij nummer 13 in de line honours. Slats & Goodall waren de snelste in hun klasse (Class 4), maar vanwege bepaald zeilgebruik aan boord van de Ohpen Maverick zijn zij uiteindelijk als twee geëindigd nadat de tijdcorrectie was toegepast.

Begin juni verschenen en 44 duo- en singlehanded zeilers aan de startlijn van de AZAB. Voor deze twee etappe verschenen er 34 boten aan de start. De race is verdeeld in vier verschillende klassen, naar handicap. Zullen Slats & Goodall deze etappe winnend afsluiten in hun klasse?

Klik hier voor de tracker.

Lees ook: AZAB: Slats & Goodall aangekomen op São Miguel

Tags: , , , , , Last modified: 19 juni 2019
Sluiten