Nieuws

24 Uurs-zeilers te volgen via tracker

18:26

De 24 Uurs Zeilrace is dit jaar voor het eerst sinds jaren niet meer de ‘Delta Lloyd’, maar gewoon de ‘Kustzeilers’ 24 Uurs Race. Het evenement wordt nog wel gewoon mede mogelijk gemaakt door Delta Lloyd. Deelname aan het grootste zeilevenement van Nederland wordt er niet anders van, maar de vooruitgang heeft ook niet stilgezeten. Dit jaar is het digitale volgsysteem dat tijdens de vorige editie werd geprobeerd voor iedere deelnemer beschikbaar. Daartoe moeten ze zich wel eerst registreren.

Met het systeem zijn de bewegingen van de naar schatting 600 boten op IJssel- en Markermeer goed te volgen voor zowel deelnemers als de kijkers thuis. Als deelnemer kun je na iedere boeironding de naam van het merkteken invoeren op een speciale website – internetverbinding wel vereist – waarna desbetreffend merkteken wordt toegevoegd aan je track. “Vervolgens krijgt u direct te zien hoeveel mijlen u tot dan heeft afgelegd”, zegt Willem Holleman, de ICT-man van de wedstrijdorganisatie. “Een overzichtskaartje geeft uw gevaren route en die van uw concurrenten weer. U kunt dus nu tijdens de race of tocht zien hoe u het doet. Tegelijkertijd kan het thuisfront via de 24 Uurs-website alle voor het track en trace-systeem aangemelde boten volgen.”

Puzzel

De 24 Uurs Zeilrace start dit jaar op vrijdagavond 25 augustus. De deelnemers mogen kiezen uit 14 verschillende startlocaties en finishen een etmaal later in Medemblik. De functionaliteit waarmee ook de tracks van andere deelnemers te zien zijn zorgt voor een nieuwe perspectieven voor de tactici aan boord. Zeker in de gemeten klassen zou het nu de moeite kunnen lonen om aan de hand van de voortgang van de concurrent te bepalen of op een bepaald rak daadwerkelijk de verwachte weersomstandigheden gelden.

Voordeel bij inschrijving

Voor niet-leden die wel aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace willen meedoen, heeft de Nederlandsche Vereeniging voor Kustzeilers een speciale actie. Voor iedereen die nu lid wordt voor de rest van het jaar, geldt het tarief van 50 euro. Alle leden krijgen 25 procent korting op de inschrijving voor de 24 Uurs, dus nieuwkomers betalen effectief 25 euro voor het lidmaatschap. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf heden. Na vrijdag 4 augustus 2017 om 17.00 uur gaat het hogere tarief in. De inschrijving is open tot vrijdagmiddag 18 augustus 2017 om 17.00 uur. De inschrijving verloopt via www.24uurszeilrace.nl

Over Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 53e keer de 24 Uurs Zeilrace. De wedstrijd is zowel voor toer- als wedstrijdklassen toegankelijk. De deelnemers dienen in 24 uur zo veel mogelijk mijlen af te leggen via tientallen mogelijke rakken. Ieder rak mag maar twee keer worden gevaren. De uitdaging is maximaal gebruik te maken van de weersomstandigheden en binnen de tijd zo optimaal mogelijk te varen over IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. Navigatievaardigheden en uithoudingsvermogen zijn essentieel om de wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen.

Ook Zeilen is dit jaar weer van de partij in de wedstrijd.

Tags: Last modified: 30 maart 2021
Sluiten