Actueel

Nederlands succes tijdens WK Hansa in Japan

13:42

Van 12 tot en met 18 oktober werd op het water rond de Japanse havenstad Hiroshima gestreden in de kleurrijke Hansa klasse. 191 zeilers uit 24 landen namen deel aan dit WK. Op de laatste dag van de Hansa Class World & International Championship is het de Nederlandse Vera Voorbach gelukt om derde te worden in de Liberty klasse. En in de Liberty servo klasse werd zij eerste!

In de Liberty klasse weet de Australische Bob Schahinger goud te behalen, de Franse Gerard Eychenne pakt het zilver en Vera maakt met haar derde plek het podium compleet.
In de Liberty servo klasse, dat houdt in dat de boot is uitgerust met een apparaat om automatisch een mechanisch systeem te regelen, werd Vera eerste. De Nederlandse Hanneke Deenen verovert het zilver en de Japanse Takaya Aono wint brons.

(c) Hozumi Tanaka

Over de klasse

De Hansa klasse heeft boten die voor iederen toegankelijk zijn. Jong, oud, met of zonder beperking. Omdat ook mensen zonder beperking zeilen met deze boten is er een geïntegreerde klasse ontstaan waarbij de beperkingen die men in het dagelijks leven ervaart geen rol speelt.

De klasse bevat 4 boottypes: Hansa 2.3, Hansa 303, Liberty en de Skud18. De Hansa 303 Wide eenpersoons (man/vrouw) is de nieuwe Paralympische boot.

Het volgende Hansa Class World & International Championship vindt plaats in oktober 2020 in Newport, Californië.

Bekijk hier een deel van de kleurrijke wedstrijd die plaatsvond in Japan:

Omslagfoto: Hozumi Tanaka

Tags: Last modified: 19 oktober 2018
Sluiten