Actueel

Hoe zou jij de grootste zeesluis ter wereld noemen?

18:00

Als iemand je zou vragen wat voor naam je de grootste zeesluis ter wereld zou geven, wat zou je dan antwoorden? Dit antwoord willen de Gemeente Velsen en Rijkswaterstaat ook graag horen, want zij zijn op zoek naar een geschikte naam voor de grote zeesluis in IJmuiden. Bij groot moet je denken aan 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep.

Aan het immense bouwproject wordt sinds 2016 gewerkt om ruimte te kunnen bieden aan steeds groter wordende zeeschepen. Als alles volgens planning verloopt, varen de eerste schepen begin 2022 door de nieuwe zeesluis.

Stuur je verzonnen naam in

Let er op bij het verzinnen van een naam dat er nog geen andere sluis in Nederland zo heet, er geen ongepaste of scheldwoorden in de naam staan en dat hij internationaal bruikbaar moet zijn (vermijd ‘sch’ en ‘g’). Op Facebook zijn al wat suggesties van anderen te lezen. Onder andere ‘Noord/Zuid Sluis’,’Irma Sluis’, ‘Bermuda Sluis’ en ‘Kier van IJmuiden’ zijn al bedacht.

Denk je dat jij een goede naam weet? Stuur hem dan in! Via dit formulier kun je tot 4 augustus jouw idee indienen. Wordt de naam die jij hebt verzonnen gekozen? Dan draagt de zeesluis in elk geval 100 jaar die naam en je mag aanwezig zijn bij de opening!

Lees meer over de bouw van deze nieuwe sluis op de projectpagina.

Omslagfoto: Topview Luchtfotografie/Rijkswaterstaat

Tags: , , , , Last modified: 9 juli 2020
Sluiten