Actueel

Hoe ga je om met zelf-isolatie? Mark Slats geeft advies

09:47

(c) Klaas Wiersma

Mark Slats wordt de laatste tijd vaak om advies gevraagd, zo valt te lezen op zijn Facebookpagina. Hij weet namelijk precies hoe het is om een lange tijd in isolatie te moeten leven. Slats was eerder 30 dagen in zijn eentje op zee in een roeiboot en later zeilde hij 214 dagen solo de wereld rond vanwege zijn deelname aan de Golden Globe Race. Dus met recht een ervaringsdeskundige!

“Hoewel we in Nederland een ‘intelligente’ lockdown hebben en daardoor relatief veel bewegingsvrijheid hebben, krijg ik veel vragen van mensen uit het buitenland die met totale lockdownsituaties te maken hebben”, schrijft Slats. “Ze vragen hoe ik omging met isolatie tijdens mijn solo Atlantic Crossing (roeiavontuur) en gedurende mijn deelname aan de Golden Globe Race. Het advies dat ik hen geef is om een planning te maken, doelen te stellen en een sterke routine te hebben. En mijn persoonlijke motto ‘be stronger than your excuse’ hield me op het juiste pad. Het heeft me door een aantal moeilijke, eenzame periodes heen geholpen en ik hoop dat het jou ook zal helpen. Blijf sterk, blijf gezond.”

Vraag om advies

Heb jij ook een vraag voor Slats? Of kun jij ook nog wat raad, motivatie of inspiratie gebruiken? Onder zijn Facebookbericht kun je dat laten weten. Ga hier naar de post toe.

Omslagfoto: Klaas Wiersma

Tags: , , Last modified: 16 april 2020
Sluiten