Actueel

La Vagabonde met aan boord Greta Thunberg gearriveerd in Lissabon

14:02

De crew van La Vagabonde, Greta Thunberg en haar vader zijn na 21 dagen zeilen aangekomen in Doca de Santo Amaro in Lissabon. Op woensdag 13 november verliet de Outremer 45 Virginia om de Atlantische Oceaan over te steken. Drie weken later hebben de opvarenden hun missie voltooid: Greta kan haar stem laten horen tijdens de internationale klimaatconferentie (COP25) in Madrid. Het laatste stuk, van Lissabon naar de hoofdstad van Spanje, zal zij met de trein afleggen.

De Zweedse klimaatactiviste (16) plaatste begin november een oproep op social media waarin zij om hulp vroeg. Aanvankelijk zou de COP25 plaatsvinden in Chili, maar door de protesten in dat land wordt deze nu vanaf 2 december in Madrid gehouden. “Nu moet ik een manier vinden om de Atlantische Oceaan over te steken in november,” schreef Greta. “Als iemand me kan helpen vervoer te vinden, zou ik zo dankbaar zijn.” Niet veel later schoot de bemanning van La Vagabonde haar te hulp.

Bekijk hieronder de aankomst van Greta in Lissabon terug:

Heftige weercondities

De afgelopen drie weken tijdens de oversteek, hebben ze te maken gekregen met heftig weer. Dinsdagmorgen 3 december liet Nikki Henderson nog via Facebook weten dat ze de dag ervoor werden geconfronteerd met 40 knopen wind en vijf meter hoge golven.

Onderstaand vind je meerdere, recente social mediaposts van zowel Greta als Nikki.

Lees ook: La Vagabonde met aan boord Greta Thunberg trotseerde 7 Bft.

 

Omslagfoto: Screenshot PredictWind

Tags: , , , , Last modified: 10 december 2019
Sluiten