Actueel

Eerste etappe Volvo Ocean Race gewijzigd

17:29

Vestas 11th Hour Racing Training

Normaal gesproken is de eerste etappe van de Volvo Ocean een lange route. Vorig jaar werd een route gevaren van Alicante naar Kaapstad en dit jaar varen de zeven VO65’s van Alicante naar Lissabon. Dat is een relatief korte sprint.

Anders dan de andere etappes maakte race directeur Phil Lawrence gisteren de definitieve route van de eerste etappe bekend. Hij had de keuze uit vier mogelijkheden. De vloot start zondag in Alicante en vaart via het Portugese eiland Porto Santo, in de Atlantische Oceaan, naar Lissabon.

Kijkje in de keuken

Eerste etappe Volvo Ocean Race 2017-2018

Foto: Volvo Ocean Race

Een andere optie voor de eerste etappe was een route naar het Oosten, door de Straat van Bonifacio, tussen Corsica en Sardinië. De boten varen om het eiland Sardinië om vervolgens terug te varen door de straat van Gibraltar naar Lissabon. “Vanwege mogelijke windsnelheden van 50 tot 60 knopen, gevolgd door hoge druk en weinig wind was dit niet de beste optie,” verklaart Lawrence.

Om gevaarlijke windsnelheden en akelig weinig wind te voorkomen, besloot Lawrence alvast een kijkje in de keuken te geven van de tweede etappe. De teams starten zondag aan een etappe van 1450 zeemijl. Een etappe met verschillende windsnelheden en een voorproefje van de Atlantische Oceaan.

Omslagfoto: Will Suto/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 23 oktober 2017
Sluiten