Actueel

Overleeft World Sailing de coronacrisis?

17:30

Eerder schreven diverse internationale media over het feit dat World Sailing financieel gezien in zwaar weer verkeert. Dit overkoepelend orgaan voor de zeilsport zet zich in voor de algemene promotie van de zeilsport wereldwijd, regelt het onderdeel ‘zeilen’ bij de Paralympische en Olympische Spelen en ontwikkeld de algemene wedstrijdregels voor zeilevenementen. Al voor de coronacrisis uitbrak had de federatie het financieel moeilijk, maar nu de Olympische Spelen zijn uitgesteld des te meer, vertelde vice-president Scott Perry. Op 14 april kwam president Kim Andersen met een verklaring namens de Raad van Bestuur.

“De Raad van Bestuur van World Sailing houdt de financiën en activiteiten van World Sailing nauwlettend in de gaten tijdens de COVID-19-viruspandemie en het effect ervan op alle internationale sportfederaties.

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft een genereuze regeling voor financiële steun beschikbaar gesteld die toegankelijk is voor World Sailing (UK) Limited (het bedrijf dat personeel van World Sailing in dienst heeft) om de salariskosten tijdens de crisis te dekken. Zoals veel organisaties in het VK heeft de Raad besloten van deze regeling te profiteren om de financiële levensvatbaarheid van World Sailing op lange termijn te verzekeren.

President Kim Andersen. (c) Roar Paaske / Hempel Sailing World Championships, Aarhus 2018

Verlof

Van 15 april 2020 tot en met 6 mei 2020 worden bijna alle World Sailing-medewerkers met verlof geplaatst. World Sailing vergoedt elk beloningsverschil. Na 6 mei beoordeelt de Raad de functie met het Senior Management Team en beslist of verlof wordt verlengd of dat het personeel weer aan het werk gaat. Een klein aantal senior managers is niet met verlof en blijft aan het werk.

Naast deze maatregel heeft de Raad verzocht dat medewerkers van World Sailing die meer dan een bepaald bedrag verdienen, tot het einde van het jaar (of eerder indien mogelijk) een loonsverlaging van 20% krijgen. Dit vereist de individuele instemming van het personeel en we hebben het personeel geraadpleegd over de haalbaarheid van dit voorstel. Over het algemeen blijft het bestuur regelmatig discussies voeren met onze partners over de impact van het uitstel van de Olympische Spelen om onze financiële gezondheid zo stabiel mogelijk te houden.”

Klik hier om de Engelse (originele) variant van Andersens verklaring te lezen.

(c) World Sailing

Omslagfoto: Sailing Energy/World Sailing

Tags: , , , Last modified: 16 april 2020
Sluiten