Actueel

WK Finn: Heiner heeft goede hoop op een podiumplek in Melbourne

19:30

Finn-zeiler Nicholas Heiner (30) heeft op de tweede dag tijdens het WK in Melbourne goede zaken gedaan. Ondanks de matige wind hebben de zestig heren beide wedstrijden kunnen varen. In de derde en vierde race van de Finn Gold Cup eindigde Heiner als zevende en vijfde. Met deze prestaties klom de Enkhuizenaar in het algemeen klassement naar een vierde plaats. Na de eerste dag stond hij op de achtste plek in de WK-stand, na een dertiende en derde klassering. Gister (de woensdag) is er niet gevaren door te weinig wind.

Op zondag 15 december werd er een practice race gezeild en een dag later gingen de wedstrijden, in totaal tien, van start. De Finn-zeilers varen op woensdag 18 december wederom twee races. De vooruitzichten laten zien dat de vloot dan waarschijnlijk te maken krijgt met een noordelijke wind en warmere temperaturen. De beste zeilers van de Finn-klasse zullen hun opwachting maken tijdens de final- en medalrace die op zaterdag 21 december worden gevaren.

Krijg hieronder een impressie van hoe dag twee in baai Port Phillip eraan toeging:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sun, water and boats, Your classic Instagram holiday foto 😎 #day1 #worldchampionships

Een bericht gedeeld door Nicholas Heiner (@nicholas_heiner) op

Tokio 2020

Op het moment van schrijven heeft Heiner 28 punten, dat is 16 punten achter de huidige nummer één, Nieuw-Zeelander Josh Junior. Het verschil met de nummers twee en drie is niet groot, Kroaat Nemad Bugerin en Nieuw-Zeelander Andy Maloney hebben respectievelijk 26 en 27 punten. Tijdens de Finn Gold Cup strijden de beste Finn-zeilers om de titel.

In 2020 zal Heiner te zien zijn tijdens de Olympische Spelen in Tokio. In mei dit jaar wist hij het felbegeerde Nederlandse ticket voor Tokio te bemachtigen. Naar aanleiding hiervan besloot zijn concurrent Pieter-Jan Postma een punt achter zijn zeilcarrière te zetten.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten van de Finn Gold Cup? Klik dan hier. Ook via de internationale Facebookpagina van de Finn-klasse blijf je goed up-to-date.

Lees ook: Finn-zeiler Nicholas Heiner: “Nu op naar Tokio!”

Omslagfoto: Jesús Renedo / Sailing Energy / Aarhus Sailing Week

Tags: , , , , , , , , Last modified: 19 december 2019
Sluiten