Actueel

Golden Globe Race: Slats krijgt onverwacht bezoek op zee

22:00

Vlak voor de eerste media drop-off, tijdens de Golden Globe Race 2018, hoort Mark Slats over de marifoon: “Ohpen Maverick, Ohpen Maverick, this is The Seahorse, over”. Slats vaart op dat moment ter hoogte van Lanzarote op de Canarische eilanden en weet zijn eigen positie niet…

De oproep blijkt van de Nederlandse vlogger Andries Bik te zijn die met zijn zeilboot The Seahorse rond de Canarische eilanden vaart. Bik reageerde een paar dagen eerder op een oproep van Slat’s achterban op Facebook; ‘Wie kan er in de buurt van de Canarische eilanden foto’s en of video’s maken van Mark Slats, de enige Nederlandse deelnemer aan de Golden Globe Race 2018?’.

(c) Christophe Fraveau.

Tweede in de vloot

Mark Slats reageerde, zoals de meesten van hem gewend zijn, super enthousiast. Zo fanatiek als hij is wilde hij gelijk weten welke positie hij had in de vloot. Bik zei dat Slats’ grote concurrent, de ervaren navigator en Fransman Philippe Péché, als enige deelnemer voor hem lag maar de verplichte boei bij Marina Rubicon (Lanzarote) gemist had en daardoor tot drie uur voorsprong op Slats verspeelde. Slats werd alleen maar fanatieker en wilde horen hoever zijn andere concurrent, de zeer ervaren Franse zeezeiler Jean Luc van den Heede, achter hem lag. Bik kon Slats van alle informatie voorzien. Zo ook van belangrijke weerberichten voor de komende dagen.

Bik mocht Slats echter geen advies geven over de route. Slats, die tweede ligt in de vloot, ging er, na twee super8 filmcassettes en brieven afgegeven te hebben aan de race-organisatie, met een bloedgang weer van door. Jagend op Péché en klaar om de eerste plaats weer over te nemen.

Terwijl Slats over de marifoon contact had met de Nederlandse vlogger voer Bik richting Mark om later via een live verbinding op Facebook de familie, vrienden en fans van Mark, all over the world, een geweldige indruk te geven van Slats’ zeilkunsten.

Bekijk hier de video die Andries Bik van Mark Slats maakte:

Lees ook: Mark Slats de avond voor vertrek

 

 

 

 

Omslagfoto: Christophe Fraveau

Tags: , Last modified: 22 januari 2019
Sluiten