Actueel

Finn Zeiler Nicholas Heiner tweede op Australisch kampioenschap

13:09

Finn zeiler Nicholas Heiner werd afgelopen week op het Australisch kampioenschap in Melbourne tweede achter Giles Scott (GBR). Met deze tweede plaats achter de olympisch kampioen van 2016 sluit Heiner een goede periode in Australië af. De Enkhuizenaar werd afgelopen zondag bovendien verkozen tot Westfries sportman van 2018.

Lastige opgave

Nicholas Heiner (c) Richard Langdon

“Het waren vijf hele mooie race dagen in Melbourne. Er was een sterke internationale vloot met de Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Engelsen, Pieter Jan Postma en ik. Met golven, veel wind en zon waren het ideale condities zelf heb ik een steady serie gedraaid” aldus Heiner die momenteel alweer in Nieuw-Zeeland zit om uit te rusten. In het klassement lijkt het verschil tussen winnaar Scott en Heiner op de tweede plaats aanzienlijk. Heiner: “Ik had een discutabele diskwalificatie waardoor ik i.p.v. twee opeens zeven punten achter stond op Giles Scott de leider in het klassement. Dan wordt het gewoon een lastige opgave, dat weet je. Maar ik kijk terug op een hele mooie week.”

(c) Laura Blasse

Stappen gemaakt

Heiner gaf eerder al aan deze winterperiode, de Australische zomer te willen gebruiken om op specifieke onderdelen te trainen. Iets wat goed gelukt is. Heiner: “Met wat hardere wind ga ik nu goed en hebben we echt stappen gemaakt. Ik ben nog steeds niet de zwaarste en de langste van de vloot maar ik kan er nu zeker bijblijven en podia varen. Dat is voor nu heel belangrijk en laat zien dat we allround zijn. Dat geeft vertrouwen richting het seizoen. Er moet nog steeds wel een hoop gebeuren. Dat weten we ook, ik kan en moet nog sneller. Maar we hebben deze winter hele goede stappen gezet. Voor nu ben ik tevreden met deze steady tweede plek. Ik sluit de Australische zomer toch mooi af met twee eerste (Sail Sydney en Sail Melbourne, red.) en een tweede plek. Dus ik ben zeker happy!”

Westfries sportman 2018

Op de Westfriese sportverkiezing voor het sportjaar 2018 is Nicholas Heiner afgelopen zondag ook verkozen tot Westfries sportman van 2018. In de verkiezing liet hij motorrijder Rob Hartog en schaatser Simon Schouten achter zich. Heiner was zelf niet aanwezig, maar vanuit Nieuw-Zeeland liet Heiner weten trots te zijn op de uitverkiezing: “Het is een hele mooie eer en laat denk ik de waardering zien voor mijn constante niveau het afgelopen seizoen en de stappen die ik heb gezet. In 2014 won ik al eens, destijds voor mijn wereldtitel. Dat ik hem nu opnieuw mag winnen maakt me trots.”

Omslagfoto: Lara Blasse

Tags: , Last modified: 15 januari 2019
Sluiten